Επιλογές

ΣτΕ: Νέο «όχι» στη Βασιλική Θάνου

ΣτΕ: Νέο «όχι» στη Βασιλική Θάνου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, καθώς και των τεσσάρων στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης, με την οποία κηρύχθηκαν έκπτωτοι από τα αξιώματά τους, το ΣτΕ είπε «όχι».

Σημειώνεται, ότι απομακρύνθηκαν με νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, καθώς θεωρήθηκαν ασυμβίβαστα για την ανεξαρτησία των μελών της.

Ειδικότερα, η συζήτηση της αίτησης έγινε την Παρασκευή, ενώ τα υπομνήματα των δυο πλευρών υποβλήθηκαν χθες το βράδυ με την απορριπτική απόφαση να έχει εκδοθεί σήμερα, για την τέως πρόεδρο Βασιλικής Θάνου, την τέως αντιπρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής Άννας Νάκου, καθώς και τα δυο μέλη της επιτροπής Νικόλαο Ζευγώλη και Ιωάννη Παύλοβιτς.

Επισημαίνεται, πως το Τμήμα Αναστολών του Συμβούλιου της Επικρατείας αποφάσισε ότι δεν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την χορήγηση της Αναστολής, παρότι οι προσφεύγοντες κάνουν λόγο για φωτογραφική ρύθμιση με στόχο την απομάκρυνσή τους.

Ενώ αξίζει να σημειώσουμε, ότι στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 6 Δεκεμβρίου θα συζητηθούν οι κύριες αιτήσεις των τεσσάρων τέως στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Τουρκικός τύπος για την Γαλάζια Πατρίδα: Η φωτογραφία του Ερντογάν ενόχλησε την Ελλάδα

Νέα πρόκληση Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο

Βεσυρόπουλος: Αυστηρές ποινές σε όσους ασκούν βία σε δημόσιους υπάλληλους

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X