Χωρίς Κατηγορία

Τσίπρας: Έθεσε τα όρια με ξεκάθαρα μηνύματα σε Σκουρλέτη, Πολάκη, Παπαδημούλη!

Τσίπρας: Έθεσε τα όρια με ξεκάθαρα μηνύματα σε Σκουρλέτη, Πολάκη, Παπαδημούλη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επιλέγοντας μάλιστα να μιλήσει τον διευθυντή της εφημερίδας, Άγγελο Τσέκερη – και πρώην στενό του συνεργάτη στο Μέγαρο Μαξίμου – ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να αναφερθεί στα εσωκομματικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μέσα από μια απάντηση του ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τουλάχιστον πέντε μηνύματα σε φίλους και εχθρούς με βάση όσα λένε στελέχη όλων των τάσεων…

Απευθυνόμενος προς όλους είπε: «Δεν εγκαταλείπουμε, αντίθετα δυναμώνουμε τις προσπάθειες για τη διεύρυνση του κόμματος. Για να είναι και οργανωτικά, όπως και ιδεολογικά και πολιτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το μεγάλο κόμμα, ο κορμός, της δημοκρατικής πλειοψηφίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Σημαίνει επίσης ότι ξεπερνάμε το «σοκ» του lockdown και επιστρέφουμε με νέα δύναμη στην επαφή μας με τον κόσμο που αγωνιά, προβληματίζεται, δυσκολεύεται σε συνθήκες εντεινόμενης κρίσης».

Αλέξης Tσίπρας προς αριστερούς ναρκισσιστές

«Βάζουμε φρένο -και σ’ αυτό θα είμαι κάθετος- στα λίγα μεν, αλλά ικανά να κάνουν μεγάλη ζημιά, με την πολλαπλασιαστική δύναμη των εχθρικών ΜΜΕ, προβλήματα συμπεριφοράς. Σημαίνει ότι, διατηρώντας ο καθένας τις ιδιαίτερες απόψεις μας και παλεύοντας γι’ αυτές, ξέρουμε να τις εντάσσουμε στο μεγάλο ρεύμα της μάχης για την κοινωνική δικαιοσύνη, και όχι να τις μετατρέπουμε σε γκρίνια και αντιπαλότητα».

Το μήνυμα Τσίπρα σε Παππά

Στην προεδρική ομάδα και στον Νίκο Παππά αλλά και σε όσους επιθυμούν την άνευ όρων  σύγκληση με την σοσιαλδημοκρατία: «Δεν αφήνουμε τις ρίζες της πολιτικής και προσωπικής σεμνότητας, που κράτησαν όρθια την Αριστερά σε δίσεκτα χρόνια, να ξεραθούν από ναρκισσισμούς, προσωπικές στρατηγικές, άγονες ομαδοποιήσεις».

Όταν ο Πολάκης ενόχλησε τον Τσίπρα

Μήνυμα είχε και για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα επιτίθεται κατά δημοσιογράφων και μέσων με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Το γεγονός αυτό έχει ενοχλήσει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου. «Στον δημόσιο λόγο μας δεν ξεχνάμε το ταξικό ήθος, ας μου επιτραπεί να το χαρακτηρίσω έτσι, που πάντα χαρακτήριζε τους αριστερούς, ακόμα και σε στρατοδικεία, φυλακές, και εξορίες».

Ο Τσίπρας για τον Παπαδημούλη

Έμμεση αναφορά είχε και προς τον Δημήτρη Παπαδημούλη και το πόθεν έσχες του το οποίο δημιούργησε θόρυβο στον τύπο. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ωστόσο συντονισμένη επίθεση από την ΝΔ.

«Φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα του καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα, είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις, είτε βέβαια σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας, και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ο Τσίπρας στον Σκουρλέτη

Προς τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει εκφράσει πολλές φορές την άποψη –μέσα στα όργανα- ότι δέχεται εσωκομματικό πόλεμο ενώ πρόσφατα αναφέρθηκε στο θέμα αυτό μιλώντας για νεοαυριανισμό στο κόμμα διεμήνυσε: «Αναγνωρίζουμε με συντροφικότητα το δικαίωμα καθεμιάς και καθενός μας στην προσωπική άποψη, χωρίς να μοιράζουμε χαρακτηρισμούς, να καταφεύγουμε σε υποτιμητικές ταμπέλες, να ανακαλύπτουμε και να ξορκίζουμε ομαδοποιήσεις εκεί που δεν υπάρχουν, με τον τρόπο που τις περιγράφουμε», είπε ο Αλέξη Τσίπρας.

Ανασχηματισμός: «Κλείδωσε» στο μυαλό του Μητσοτάκη! Εκτός κυβέρνησης Βρούτσης – Θεοχάρης

«Σημαίνει ότι σε ένα κόμμα με την πολυχρωμία του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας είναι απαράδεκτο, και θα έλεγα αυτοκαταστροφικό, η διαφορετικότητα να οδηγεί σε εχθρότητα. Η πολυχρωμία είναι η δύναμή μας. Αυτή μας δίνει ζωή και μας ενώνει και όχι κάποια επίπλαστη ομοφωνία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκφραζόμαστε δημόσια χωρίς να παίρνουμε υπόψη τις συλλογικές αποφάσεις και υποχρεώσεις. Ούτε ότι ανακαλύπτουμε εχθρούς, νέα και παλιά μέλη, δεξιούς και αριστερούς, εξτρεμιστές και μετριοπαθείς, μέσα στο κόμμα μας.

Είμαστε όλοι εδώ, είμαστε όλοι πολύτιμοι, όχι με κάποιες ταμπέλες, αλλά με τον πλούτο της σκέψης και της δράσης μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές και τα όρια που βάζει ο Τσίπρας

Η αλήθεια είναι ότι τα οποία προβλήματα υπήρχαν στον ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα και τα οποία όλες οι πλευρές θεωρούσαν ότι θα τα λύσουν στο συνέδριο, κορυφώθηκαν ελέω κορονοϊού και βγήκαν στην επιφάνεια με το τέλος της καραντίνας.

Με δεδομένο μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα δεν αναμένεται η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί και καθώς από την κυβέρνηση υπάρχει πάντα ανοικτό το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε με αυτό τον τρόπο να στείλει μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι δεν υπάρχει περιθώριο εσωστρέφειας.

Η συνέντευξη άλλωστε δόθηκε μόλις λίγες μέρες μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου εκεί τέσσερα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Βούτσης) είχαν βάλει θέμα διαρροών εις βάρος του Γραμματέα από συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X