PET

Τρόφιμα ασφαλή για τον άνθρωπο, επιβλαβή για τα σκυλιά.

Τρόφιμα ασφαλή για τον άνθρωπο, επιβλαβή για τα σκυλιά.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ορισμένα τρόφιμα που είναι ασφαλή για τον άνθρωπο μπορεί να είναι επιβλαβή για τα σκυλιά. Επειδή τα σκυλιά έχουν διαφορετικό μεταβολισμό από τους ανθρώπους, η σίτιση των ανθρώπινων τροφών στους σκύλους μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη για την υγεία τους και μπορεί να είναι μοιραία σε μερικές περιπτώσεις.

Αυτό το άρθρο εξετάζει οκτώ τρόφιμα που έχουν αποδειχθεί τοξικά για τα σκυλιά. Οπότε αν έχετε ένα σκυλί, είναι σημαντικό να κρατήσετε αυτά τα τρόφιμα μακριά.

1.Αβοκάντο

Τα αβοκάντο έχουν μια τοξίνη που ενώ είναι αβλαβής για τον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει διάρρεια, εμετό και δυσκοιλιότητα στους σκύλους.

2.Σταφύλια και σταφίδες

Αν και είναι άγνωστο ποια ακριβώς ουσία σε αυτά είναι τοξική για τα σκυλιά , είναι πολύ γνωστό ότι ακόμα και η ελάχιστη ποσότητα από αυτές τις τροφές μπορεί να είναι μοιραία, προκαλώντας ξαφνική νεφρική ανεπάρκεια.
Λίγες ώρες μετά τη χώνεψη ο σκύλος μπορεί να παρουσιάσει διάρρεια ή εμετό. Μπορεί να περάσουν και 24 ώρες για να δείξει ο σκύλος συμπτώματα λήθαργου, αδυναμίας και απώλεια όρεξης.

3.Καφές και τσάι

Η καφεΐνη υπάρχει φυσικά στον καφέ, το τσάι, το κακάο και το guarana, ένα φυτό της Νότιας Αμερικής. Το βρίσκουμε επίσης σε αναψυκτικά και φάρμακα. Η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό ή ανεπάρκεια πνεύμονα σε σκύλους, γεγονός που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε θάνατο. Ο καφές, το τσάι και άλλες πηγές καφεΐνης πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τα σκυλιά.

4.Αλάτι

Τρώγοντας πάρα πολύ αλάτι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατάσταση γνωστή ως δηλητηρίαση αλατιού ή στέρηση νερού σε σκύλους.Αυτό μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρρεια, κατάθλιψη, τρόμο, πυρετό και επιληπτικές κρίσεις. Μπορεί ακόμη και να είναι θανατηφόρος σε σοβαρές περιπτώσεις.

5.Κρεμμύδι, σκόρδο και κρεμμυδάκια πράσινα

Κρεμμύδια, σκόρδο και πράσο. Αυτά μπορεί να βλάψουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια ενός σκύλου και να προκαλέσουν αναιμία. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο σκύλος σας μπορεί να απαιτήσει μετάγγιση αίματος.

6.Σοκολάτα

Η σοκολάτα περιέχει διεγερτικά χημικά θεοβρωμίνη και καφεΐνη, τα οποία είναι πολύ δύσκολα για τα σκυλιά να μεταβολίζουν. Εάν ένας σκύλος τρώει σοκολάτα, μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι, εμετό, διάρρεια και αφυδάτωση. Ακόμα και πιο σοβαρά προβλήματα όπως καρδιακές προσβολές, εσωτερική αιμορραγία, μυϊκές δονήσεις, επιληπτικές κρίσεις και θάνατο. Η σοβαρότητα των παρενεργειών εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το σκυλί, πόσο και ποιο είδος σοκολάτας έχει καταναλώσει. Όσο πιο σκούρα και λιγότερο γλυκιά είναι η σοκολάτα, τόσο πιο τοξικό θα είναι στο σκυλί σας. Η μη ζαχαρωμένη σοκολάτα και η σκόνη κακάο είναι από τις πιο επικίνδυνες ποικιλίες.

 7.Γάλα

Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Όπως και οι άνθρωποι, τα σκυλιά μπορούν να γίνουν ανεκτικοί στη λακτόζη με την πάροδο του χρόνου. Η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να οδηγήσει σε εμετό, διάρροια και άλλα πεπτικά προβλήματα σε σκύλους.

8. Ξυλιτόλη

Η ξυλιτόλη είναι ένα τεχνητό γλυκαντικό που χρησιμοποιείται συχνά στις καραμέλες, στις τσίχλες, και στις οδοντόκρεμες. Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ξυλιτόλη μπορεί να οδηγήσει σε απότομη πτώση του σακχάρου του σκύλου, ηπατική βλάβη και θάνατο. Τα συμπτώματα εμφανίζονται συχνά εντός 30 λεπτών από την κατανάλωση και περιλαμβάνουν εμετό, αδυναμία, κατάθλιψη, δυσκολία μετακίνησης, κώμα και επιληπτικές κρίσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X