Κοινωνία

Πληθαίνουν οι “συντηρητικές” εκκλήσεις για τον Δημ. Κουφοντίνα

Πληθαίνουν οι “συντηρητικές” εκκλήσεις  για τον Δημ. Κουφοντίνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ζωή του κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή, καθώς συμπληρώνει σχεδόν 50 ημέρες απεργίας πείνας και δίψας, με αίτημα την μεταφορά του στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Την αρχή έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, στις 18 Φεβρουαρίου, η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε με έμφαση την ανάγκη να ισχύσει για όλους ο νόμος. Η πρώην υπουργός, εμβληματικό θύμα η ίδια της τρομοκρατίας, καθώς ο Δημ. Κουφοντίνας είναι καθ΄ομολογία του,  ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη, τοποθετήθηκε ως εξής: «Σε αντίθεση με τους τρομοκράτες που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου. Τι σημαίνει αυτό; Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε όλους» είπε η ίδια για να προσθέσει σε αυτό πως θεωρεί ότι «αυτό γίνεται σήμερα στην ελληνική πολιτεία και αυτό εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται».

Ανάλογη θέση πήρε την ίδια μέρα και ο γνωστός ακαδημαϊκός Αριστείδης Χατζής. Ο καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο ΕΚΠΑ, Διευθυντής Ερευνών του ΚΕΦίΜ (Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών)και μέλος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, σε ανάρτηση του στο facebook σημείωνε: “πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αμέσως οτιδήποτε χρειάζεται για να μην πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Θα αποτελεί μια μεγάλη πολιτική αποτυχία της Κυβέρνησης. Και θα αντιληφθεί καλύτερα το γιατί, όταν συμβεί. Δεν χρειάζεται να το περιγράψω, θα το ζήσουμε.”

https://www.facebook.com/aristides.n.hatzis/posts/2924618041134695

Σήμερα ο γνωστός δικηγόρος Θεμιστοκλής Σοφός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υποστηριζόμενος από την Ν.Δ. με κείμενο του στην ιστοσελίδα dikastiko.gr προειδοποιεί:«Δεν πρέπει να κλείσει ο κατάλογος των νεκρών με το θάνατο του απεργού πείνας, αλλά με τη νίκη της δημοκρατίας και της ορθής εφαρμογής των αρχών της σωφρονιστικής, που δεν εκδικείται τον κρατούμενο, αλλά τον προετοιμάζει να επανενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο» αναφέρει στο πολυσέλιδο κείμενό του ο Θεμιστοκλής Σοφός και υπογραμμίζει: «Η Δημοκρατία δεν συγκρίνει το αξιακό της σύστημα με κανενός άλλου, διότι τότε αυτοκαταργείται».

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δια της Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Υπενθυμίζεται ότι με διάταξη νόμου που ψηφίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση πέρσι, ο Δ. Κουφοντίνας έχασε τη δυνατότητα να εκτίσει την ποινή του σε αγροτική φυλακή. Ο νόμος προβλέπει ότι εφόσον έφευγε από την αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας στον Βόλο θα πήγαινε «στο κατάστημα κράτησης στο οποίο αρχικά μετήχθη», δηλαδή στις φυλακές Κορυδαλλού. Αντ’ αυτού βρέθηκε στη φυλακή του Δομοκού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X