Πολιτική

Ολγα Γεροβασίλη: Θέλουμε κράτος φιλικό προς τον πολίτη και την επιχείρηση

Ολγα Γεροβασίλη: Θέλουμε κράτος φιλικό προς τον πολίτη και την επιχείρηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μείωση της γραφειοκρατίας, επιτάχυνση της εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων, ψηφιακή υπογραφή είναι τρεις από τις παρεμβάσεις στη δημόσιο διοίκηση ώστε να βελριωθούν οιο σχέσεις κράτους-πολίτη.

Τις επισημάνσεις αυτές μεταξύ άλλων έκανε η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης  υπογράμμισε πως η κυβέρνηση υιοθέτησε μια αξιολόγηση στο Δημόσιο με αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια. Η αξιολόγηση, είπε, πρέπει να είναι αντικειμενική και αξιοκρατική και να καταργεί το πελατειακό σύστημα.

Κάνουμε πράξη τον εξορθολογισμό του κράτους,  ώστε να καταστεί φιλικό προς τον πολίτη και την επιχείρηση. «Η Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στοχεύει στο να γίνει η Δημόσια Διοίκηση εργαλείο ανάπτυξης», τόνισε η Υπουργός

Η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, είπε η κ. Γεροβασίλη, έρχεται να βελτιώσει τις σχέσεις κράτους, κοινωνίας, πολίτη, επιχείρησης με μια σειρά από παρεμβάσεις, όπως μείωση γραφειοκρατίας, επιτάχυνση των διαδικασιών, της ψηφιακής υπογραφής. Μόνο με την ψηφιακή υπογραφή, ανέφερε σαν παράδειγμα, το κράτος εξοικονομεί 200 εκατ. ευρώ, τονίζοντας πως έτσι γίνεται ο εξορθολογισμός του Δημοσίου και όχι με απολύσεις.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X