Πολιτική

Αλκιβιάδης Στεφανής… η επιστροφή – Το νέο πόστο στο Μαξίμου

Αλκιβιάδης Στεφανής… η επιστροφή – Το νέο πόστο στο Μαξίμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυτή τη φορά δεν θα είναι στο πεδίο, αλλά ούτε και στο υπουργείο της Μεσογείων. Ο Αλκιβιάδης Στεφανής επιστρέφει στην κυβέρνηση αλλά με έδρα το Μαξίμου.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία τοποθετήθηκε δίπλα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένο, στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Η επαναδραστηριοποίηση του Αλκιβιάδη Στεφανή έρχεται ενώ είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία και με τα ελληνοτουρκικά πάντα σε πρώτο πλάνο.

Η απόφαση για την τοποθέτηση του στρατηγού ε.α. στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης υπεγράφη από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε το Documentonews.gr.

Σύμφωνα με την απόφαση «ο Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής, διορίζεται από την 1η Μαρτίου 2022 , σε θέση συνεργάτη στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, με τις αποδοχές του 13ου Μισθολογικού Κλιμακίου της Πανεπιστημιακής Κατηγορίας».

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής είχε διατελέσει Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 2017 έως τον Ιανουάριο του 2019 , οπότε τερμάτισε την σταδιοδρομία του ενώ λίγο αργότερα, τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά τον ανασχηματισμό, το καλοκαίρι του 2021, ο πρωθυπουργός δεν τον περιέλαβε στη σύνθεση της κυβέρνησης. Ο Αλκιβιάδης Στεφανής είχε απομακρυνθεί από το υπουργείο Άμυνας, τέλος Αυγούστου του 2021 και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X