Πολιτική

Η απλή αναλογική στους Δήμους και το αριστερό… πρόσημο

Η απλή αναλογική στους Δήμους και το αριστερό… πρόσημο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Στην σημασία της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση αναφέρθηκε ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η κουλτούρα των συνεργασιών και συναινέσεων προϋποθέτει νέο σύστημα.
Επιφυλακτικοί  με αυτή την άποψη εμφανίστηκαν  στελέχη των «53+», που δεν επιθυμούν συμπλεύσεις με πρώην ή νυν δημάρχους που έχουν ασπαστεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές θέλοντας να δώσουν ένα αριστερό πρόσημο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στην Κεντρική Επιτροπή συζήτηση έγινε και για το εκλογικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 όπου αρκετά στελέχη παραδέχθηκαν οτι τα αποτελέσματα ήταν αρνητικα . Τόνισαν μαλιςτα οτι  ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αλλάξει τακτική κσι να ανοιχτεί στην κοινωνία . 
 
Αναφερόμενος στα λάθη της προηγούμενης αναμέτρησης  ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα με το οποίο θα πολιτευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως πρέπει «να ανοίξουμε τις παρατάξεις και τα ψηφοδέλτιά μας. Να βοηθήσουμε να αποτυπωθούν οι οργανικές μας σχέσεις με τα τοπικά και τα θεματικά κινήματα, να επιδιώξουμε συγκλίσεις με ζωντανές, δημιουργικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
Χωρίς φοβικότητες, χωρίς αυτάρκειες, αλλά και χωρίς υποχωρήσεις σε μικρά και μεγάλα παρασυστήματα διαπλοκής. Γι’αυτό και οι οργανώσεις μας αλλά και η Κεντρική Επιτροπή οφείλουν να εξετάσουν χωριστά κάθε συγκεκριμένη περίπτωση. Και οφείλουν να κινηθούν έγκαιρα σ’ αυτή την κατεύθυνση. Οφείλουν να επιδιώξουν από τώρα το άνοιγμα μας στις τοπικές κοινωνίες, να ανοίξουν τις πόρτες του κόμματος και να δώσουν το σήμα στις παρατάξεις μας, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο, πλατύ, δημοκρατικό, προοδευτικό, ριζοσπαστικό αυτοδιοικητικό ρεύμα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X