Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση βάζει βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση βάζει βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κανείς δεν αμφισβητεί πλέον ότι πίσω από το σκάνδαλο των υποκλοπών βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της συμπεριφορά να συσκοτίσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων βάζει βόμβα στα θεμέλια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αγνοείται το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο με το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις υποκλοπές προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις και να θολώσει τα νερά .Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι κανείς δεν αμφισβητεί πλέον ότι πίσω από την όλη υπόθεση βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, πρόκειται για «ένα άθλιο κατασκεύασμα το οποίο είχε ένα και μόνο στόχο, να συγκαλύψει και να βάλει ταφόπλακα, συνολικά στη διερεύνηση και στη διαλεύκανση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης η οποία εξελίσσεται τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια με ενορχήστρωση όπως προκύπτει από τα στοιχεία τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εισάγεται μία νέα διαδικασία για την ενημέρωση των θυμάτων παρακολούθησης καθώς θα γίνεται μόνο αφού παρέλθει μία τριετία από την παρακολούθηση».

«Εν τω μεταξύ» όπως υπογράμμισε «ο θιγόμενος μετά την παρέλευση αυτής της τριετίας, δεν θα έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει αν η ενημέρωση οποία του γίνεται, είναι ακριβής, ή ανακριβής, διότι οι φάκελοι καταστρέφονται μετά εξάμηνο με την παρέλευση εξαμήνου από την ολοκλήρωση της παρακολούθησης».

«Επομένως οτιδήποτε και αν ενημερωθεί ο θιγόμενος, δεν θα μπορεί ποτέ να μάθει τον λόγο, δεν θα μπορεί ποτέ να εξακριβώσει, όπως και το δικαστήριο δεν θα μπορεί να εξακριβώσει, αν αυτό για το οποίο ενημερώθηκε είναι αληθές, ή αναληθές. Άρα εδώ έχουμε να κάνουμε στην πραγματικότητα με ένα νομοσχέδιο που πάει να θολώσει τα νερά. Δημιουργεί ένα θεσμικό πλαίσιο τρεις φορές χειρότερο από το σημερινό διότι η κυβέρνηση επιμένει εδώ και καιρό ότι το πρόβλημα που προέκυψε με τις παρακολουθήσεις, την αδυναμία ενημέρωσης με την επίκληση του απορρήτου σχετίζεται με ανεπάρκειες του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, κάτι που δεν είναι αληθές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X