Πολιτική

Debate – Τσίπρας: Οι συνταξιούχοι θα πάρουν πίσω την 13η σύνταξη και τα αναδρομικά

Debate – Τσίπρας: Οι συνταξιούχοι θα πάρουν πίσω την 13η σύνταξη και τα αναδρομικά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σκληρή μάχη με τους δανειστές και έκανε ό,τι μπορούσε για να τιμήσει την λαϊκή εντολή που πήρε, διότι παρέλαβε άδεια ταμεία. Καταφέραμε εκεί που τρεις κυβερνήσεις απέτυχαν, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και φέραμε κέρδος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του αποψινού debate.

«Φέραμε την 13η σύνταξη και ο κ. Μητσοτάκης την κατήργησε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λέγοντας πως «έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Καταφέραμε να έχουμε 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία, να φέρουμε την 13η σύνταξη, κάθε Δεκέμβριο να δίνουμε από τα πλεονάσματα ό,τι περίσσευε. Από το πλεόνασμα επαναλαμβάνω, όχι από τα δανεικά. Και ο κύριος Μητσοτάκης, εκεί που φέραμε εμείς την 13η σύνταξη, την κατήργησε. Και σήμερα δεν δίνει ούτε τα αναδρομικά που αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πιστεύω λοιπόν ότι έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

Και πρόσθεσε: «Σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι ήμασταν υποχρεωμένοι να τηρήσουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα, που δεν ήταν το δικό μας πρόγραμμα, είχαμε τους μνημονιακούς καταναγκασμούς, είχαμε απέναντι μας τον Σόιμπλε εκείνη την εποχή. Πιστεύω όμως ότι υπήρξε η μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση και κατανόηση στην προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Δε νομίζω ότι ισχύει το ίδιο σήμερα. Και θέλω, ειδικά επειδή μιλάτε για τους συνταξιούχους, να επαναλάβω ότι 7 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα δόθηκαν στους συνταξιούχους αυτή την τετραετία (4,5 δισ. από τη 13η σύνταξη που κατήργησε ο κ. Μητσοτάκης και 2,5 δισ. από τα αναδρομικά). Ε, αυτά τώρα θα τα πάρουν πίσω οι συνταξιούχοι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X