Πολιτική

Debate – Βελόπουλος: Τι τον ενόχλησε στη δήλωση του πρωθυπουργού για τα Τέμπη

Debate – Βελόπουλος: Τι τον ενόχλησε στη δήλωση του πρωθυπουργού για τα Τέμπη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Πώς θα εμπιστευτεί ένας νέος, πολιτικούς που επί 12 χρόνια του λένε ψέματα, του λένε ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια ότι όλα θα πάνε καλά και συνεχώς βουλιάζουμε και βγαίνει ο κύριος Παπαδόπουλος – αξιότιμος πρώην υπουργός – και λέει ότι πάμε να ξαναβουλιάξουμε», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα στο debate σχετικά με την Νέα Γενιά.

«Διαβάζουν τα παιδιά, δεν μπορεί να τα κοροϊδέψεις και από την άλλη πρέπει ως Βελόπουλος, προερχόμενος από τη Μακεδονία, να ζητήσω συγνώμη από τους γονείς των 57 ανθρώπων, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Το κάνω γιατί έχασα και φίλο κι εγώ, 30ετών φιλία, τον έχασα τον Γιώργο στα Τέμπη. Πραγματικά, όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι «είχε φθορά η κυβέρνησή του, αλλά το ξεπεράσαμε», ενοχλήθηκα σαν άνθρωπος και με πήρε η μητέρα του φίλου μου και μου λέει «τι είναι αυτά που λέει;» είπε.

«Εγώ ζητάω συγγνώμη και από αυτούς και από τα παιδιά τα αγγελούδια που χάθηκαν. Ζητώ συγγνώμη από τα νέα παιδιά για όλους, γιατί δεν κάναμε τίποτα και τους αναγκάζουμε να πάνε – και τους λένε τεμπέληδες – να δουλέψουν με 600 ευρώ στα κάτεργα των νησιών, με δέκα άτομα μαζί. Φαντάζομαι κανένας από τους κυρίους δεν θέλει το παιδί του να δουλέψει εκεί. Γιατί να δουλέψει το παιδί του φτωχού. Δεν τα καταλαβαίνω εγώ αυτά. Και πραγματικά αυτό που με ενοχλεί περισσότερο ότι υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι περισσότερο παιδιά από τα δικά μας παιδιά, τα βολεύουν με μετακλητούς, 18 – 19 – 20 – 22 χρονών και τα παίρνουμε σε θέσεις κλειδιά στο κόμμα. Πού είναι η αξιοκρατία; Αυτό λέει ο νέος. Ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία. Κομματικός σωλήνας και αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα», τόνισε.

Όσο για το αν τον προβληματίζει ότι πάρα πολλά νέα παιδιά πιθανώς να μην καταφέρουν να ψηφίσουν στις πιθανές, δεύτερες εκλογές, τόνισε: «Για μένα είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να γίνει να μην ψηφίσουν οι νέοι άνθρωποι, γιατί αυτοί μπορούν να κάνουν την αλλαγή. Ο νέος μπορεί να πιέσει τον μεγαλύτερο να αλλάξει την Ελλάδα. Ο παλιός είναι λίγο διαφορετική η αντίληψη του και τη σκέψη του. Ο νέος έχει όραμα, έχει ελπίδα. Αλλά ο νέος τι όραμα έχει όταν δεν μπορεί να κάνει οικογένεια γιατί παίρνει 600 ευρώ; Τι όραμα έχει όταν 700.000 Ελληνόπουλα συσπειρώθηκαν, εξοστρακίστηκαν στο εξωτερικό από τις πολιτικές των τριών κομμάτων; Αυτή την ελπίδα η “Ελληνική Λύση” μπορεί να την ξαναδώσει πίσω».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X