Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: «Ντέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση GPO: «Ντέρμπι» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δημοσκόπηση GPO: Μπροστά με 36,6%, βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου έναντι 12,9% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, την πρώτη μετά τις δημοτικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μόνο μία μονάδα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, με 11,9%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,5%.

Ωστόσο, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Star, το 54,4% των πολιτών κρίνει αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης μετά τις εκλογές και το 43,8% την κρίνει θετικά. Το 55,5% θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ακολουθεί η οικονομία με 21,6%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 48%, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,8% και ο Στέφανος Κασσελάκης με 12,1%.

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κ.Μητσοτάκης. Ακολουθεί δεύτερος ο Δ.Κουτσούμπας, τρίτος ο Ν. Ανδρουλάκης, τέταρτη η Ζ. Κωνσταντοπούλου και τέταρτος ο Στ. Κασσελάκης.

Οι απαντήσεις για Κασσελάκη και τον εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, μόνο το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός, ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.

Το 48,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, θεωρούν ότι όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του κ. Κασσελάκη πρέπει να μείνουν στο κόμμα και να ασκούν κριτική ενώ το 43% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν. Το 77,7% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

Στην ερώτηση αν στελέχη όπως οι κ.κ. Σκουρλέτης, Φίλης και Τζουμάκας συμβάλλουν στην ενότητα με τη στάση τους, το 76,2% απαντούν όχι ή μάλλον όχι.

Στάση ουδετερότητας
Σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς, το 89,8% δηλώνουν ότι ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή και το 65,4% πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει αυστηρή στάση ουδετερότητας.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι ερωτώμενοι για τον τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το 48,4% είναι κατά και μάλλον κατά ενώ το 46% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ. Στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια είναι κατά και μάλλον κατά το 67% ε ενώ το 28,7% είναι υπέρ και μάλλον υπέρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X