Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η “ψαλίδα”-Πέφτουν τα περισσότερα κόμματα-O Κασιδιάρης μπαίνει στη Βουλή

Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η “ψαλίδα”-Πέφτουν τα περισσότερα κόμματα-O Κασιδιάρης μπαίνει στη Βουλή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για να βρίσκει η Marc ότι η “ψαλίδα”  ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκλεισε κατά 0,4%, καταλαβαίνετε πολύ καλά ποια είναι η πραγματικότητα. Η διαφορά μειώθηκε γιατί η Ν.Δ. ανέβηκε κατά 0,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά 0,6%. Πάντως, η δημοσκοπική εταιρεία  Δίνει διαφορά 7,5 μονάδων στη δημοσκόπηση για τον ΑΝΤ1.

Να επισημάνουμε πως εκτός από τη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοδο εμφανίζει και το κόμμα του Κασιδιάρη το οποίο με 3,4% μπαίνει στη Βουλή αν δεν απαγορευτεί η συμμετοχή τους στις εκλογές. Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής έχουν μικρότερα ποσοστά από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ δίνει ελαφρώς μονοψήφιο ποσοστό (9,8%).

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Περιστέρι είπε τουλάχιστον τρεις φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προηγείται.

Ενα άλλο περίεργο εύρημα είναι η πτώση της δημοτικότητας όλων των πολιτικών αρχηγών. Ομως, τη μικρότερη πτώση εμφανίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δεχτεί πλήγματα και βολές το προηγούμενο διάστημα απ΄ όλα τα κόμματα. Αλλά δημοσκοπικά, ιδίως στις δημοσκοπήσεις της Marc,, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βράχος.

Να επισημάνουμε επίσης ότι τη μεγαλύτερη ανησυχία έχουν σε ποσοστό 83,5% οι πολίτες  για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, για τις οποίες υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, αλλά αυτό κατά την Marc δεν επηρεάζει την πρόθεση ψήφου. Κι΄ αυτό παρότι σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχουν απαντήσει ότι τα οικονομικά της τσέπης είναι αυτά που θα επηρεάσουν περισσότερο στην απόφαση που θα λάβουν για τις εκλογές.

Κατά τα λοιπά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 32,7% έναντι 25,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 9,8% διαμορφώνεται το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 5,3%, Ελληνική Λύση (3,9%), το κόμμα του Κασιδιάρη με 3,4% και το Μέρα25 με 2,8%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48,7% έναντι 32,1% για τον Αλ. Τσίπρα.

Η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης του κόμματος Κασιδιάρη ενώ μοιρασμένες είναι οι απόψεις για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση του ANT1:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X