Θέμα

Δημοσκόπηση Marc: Πόσο πέφτουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Marc: Πόσο πέφτουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εσπευσε η δημοσκοπική εταιρεία του Μαξίμου να δημοσιεύσει την πρώτη δημοσκόπηση. Τα τρία μεγαλύτερα κόμματα καταγράφουν πτώση, έστω κι΄αν αυτή είναι 0,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Από τα ευρήματα κρατήστε μόνο αυτό για το ανθρώπινο λάθος στο έγκλημα των Τεμπών. Μόνο το 12% κάνει λόγο για ανθρώπινο λάθος.

Για να καταλάβετε πόσο έγκυρη είναι η δημοσκόπηση σας αναφέρουμε ότι διαφώνησε ακόμα και ο Νίκος Χατζηνικολάου με την παρουσίασή της .

Το πόσο κατευθυνόμενη είναι η δημοσκόπηση φαίνεται και από την ερώτηση “Που οφείλεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα”: 1. Σε ανθρώπινο λάθος σταθμάρχη ή κακιά ώρα (έλεος κύριε Γεράκη μου με το σκοταδιστικό η κακιά ώρα)  και 2.Και άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν. Οπως βλέπετε δεν υπάρχει ερώτημα για τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά μία γενικόλογη και άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, ενα ερώτημα που κινείται στη λογική όλοι φταίνε, που προτάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και κάτι τελευταίο. Αν η Marc δίνει στη ΝΔ 29,6% αφαιρέστε δύο με τρεις μονάδες για να είστε κοντά στην αλήθεια και προσθέστε στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα πτώση 2,9 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και η διαφορά  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 4,6% σε δημοσκόπηση της Marc. Η ΝΔ καταγράφει 29,6 (32,5% στην προηγούμενη μέτρηση) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25% (25,1%), το ΠΑΣΟΚ με 9,7% (9,8%) και το ΚΚΕ με 5,6% (5,3%)

Στη δημοσκόπηση της Marc για τον Ant1 οι αναποφάσιστοι είναι στο 10%.

Ως μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών μετρήθηκε το ατύχημα στα Τέμπη με 86%. Στο που οφείλεται το ατύχημα μόνο το 12% μίλησε για ανθρώπινο λάθος/κακιά στιγμή. Υπάρχουν και άλλες ευθύνες λέει το 87%.

Θετικά κρίνουν την κυβέρνηση το 20,1% και αρνητικά το 38,3%.

Ο Θωμάς Γεράκης, διευθύνων σύμβουλος της Marc διευκρίνισε ότι σταμάτησαν οι μετρήσεις στη διάρκεια του τριήμερου πένθους και ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα. Μετράμε το «εν θερμώ», επεσήμανε. Η δημοσκόπηση έγινε 4 έως 7 Μαρτίου.

Νάσος Ηλιόπουλος για δημοσκόπηση Marc: Ντρέπεται και η ντροπή

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X