Θέμα

Δημοσκόπηση Opinion Poll – Ανατροπή: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και τρίτο ο ΣΥΡΙΖΑ – To 70% δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση Opinion Poll – Ανατροπή: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και τρίτο ο ΣΥΡΙΖΑ – To 70% δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια το ΠΑΣΟΚ περνά τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24. Ενα άλλο πολύ σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι πως το 70% είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση. Μάλιστα πολύ ικανοποιημένο είναι μόλις το 5,1%. Τα δύο στοιχεία συνδυαστικά αποκαλύπτουν την αποδόμηση της κυβέρνησης, αλλά και την αδυναμία της αντιπολίτευσης να επωφεληθεί από την φθορά της κυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά, στην εκτίμηση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 38,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,7%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 10,6%, Ελληνική Λύση 5,9%, Σπαρτιάτες 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, Νίκη 3,9%, ΜέΡΑ25 2,4%.

Στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 31,1%, ΣΥΡΙΖΑ 11,9%, ΠΑΣΟΚ 12,9%, ΚΚΕ 8,6%, Ελληνική Λύση 5,1%, Σπαρτιάτες 2,4%, Πλεύση Ελευθερίας 2,1%, Νίκη 3,2%, ΜέΡΑ25 1,9%.

Απαισιόδοξοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις που δίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τις προοπτικές του κόμματός τους: Ένας στους δύο δηλώνει ότι οι δυνάμεις του κόμματος θα συνεχίσουν να μειώνονται και μόνον οι 4 στους 10 λένε ότι μπορεί να ανακάμψει. Παράλληλα, πάνω από ένας στους δύο αναφέρουν ότι «θα μπορούσαν» να ψηφίσουν ένα κόμμα με αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X