Θέμα

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρή πτώση της ΝΔ, άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνικής Λύσης, πτώση του ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρή πτώση της ΝΔ, άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνικής Λύσης, πτώση του ΠΑΣΟΚ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φθορά της Νέας Δημοκρατίας, ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πτώση του ΠΑΣΟΚ, άνοδο της Ελληνικής Λύσης και σταθερότητα του ΚΚΕ δείχνει η  δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE για τις ευρωεκλογές, που  παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη στις 19.50.

Για δεύτερη δημοσκόπηση της Pulse ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη, ενώ στην τέταρτη είναι πλέον η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 28,5%, ποσοστό που είναι 1% μικρότερο από εκείνο της προηγούμενης δημοσκόπησης για τις εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη δεύτερη θέση με 13% ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει στην τρίτη θέση, με ποσοστό 11%.

Η εκτίμηση ψήφου

Η εκτίμηση ψήφου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η Pulse στο διάστημα από 1 με 3 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

 

H πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές

Σχετικά με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρες Εθνικές Εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές, το 15% των ερωτηθέντων συμφωνεί, το 20% τη βλέπει «μάλλον θετικά», το 19% «μάλλον αρνητικά» και το 32% σίγουρα αρνητικά.

Περί προανακριτικής για τα Τέμπη

Το 42% βλέπει θετικά μία τέτοια κίνηση, ενώ το 19% «μάλλον θετικά». «Μάλλον αρνητικά» αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο το 14% και αρνητικά το 14%.

Τα θέματα που προβληματίζουν

Φαίνεται πως τα κυβερνητικά μέτρα δεν «μεταφράζονται» σε «ανάσα» για το πορτοφόλι μας. Η ακρίβεια και η εγκληματικότητα «πληγώνουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μάλιστα, η ακρίβεια «ταλαιπωρεί» το 44% των ερωτηθέντων.

Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%. Τρίτος, ο Νίκος Ανδρουυλάκης με 8% και ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7%.

O Δημήτρης Κουτσούμπας καταλαμβάνει το 5%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου το 5%, ο Αλέξης Χαρίτσης το 2% και ο Δημήτρης Νατσιός το 2%.

Ο… «Κανένας» καταλαμβάνει το 22%.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X