Ο Προβοκάτορας

Μαξίμου: Ανατριχίλα από τις δημοσκοπήσεις παρά τις μεγάλες διαφορές

Μαξίμου: Ανατριχίλα από τις δημοσκοπήσεις παρά τις μεγάλες διαφορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανατριχίλα θα αισθάνονται στο Μαξίμου βλέποντας τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών. Για πρώτη φορά παρατηρείται τόσο γρήγορη (ραγδαία θα μπορούσαμε να πούμε) υποχώρηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτοντας το μέγεθος της φθοράς του κυβερνώντος κόμματος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι δημοσκοπήσεις της Pulse είναι εξόχως αποκαλυπτικές. Εξετάζοντας και συγκρίνοντας τη σημερινή (Δευτέρα 4 Μαρτίου) διαπιστώνει κανείς ότι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας σε τέσσερις μήνες υποχώρησαν κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την 1η Νοεμβρίου 2023 το κυβερνών κόμμα στην πρόθεση ψήφου είχε ποσοστό 33,5%. Μάλιστα παρουσίαζε άνοδο 1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Εκτοτε, όχι μόνο σταμάτησε η άνοδος , αλλά άρχισε η κατρακύλα για να φτάσει σήμερα στο 29,5%, που σημαίνει απώλεια 4% σε τέσσερις μήνες, κάτι που ασφαλώς δεν έχει ξανασυμβεί στα χρόνια που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρόεδρος του κόμματος.

Μάλιστα η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει αν ληφθεί υπόψη πως είναι ανοιχτά τα μέτωπα της ακρίβειας, του εγκλήματος των Τεμπών, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, των αγροτών, των ομόφυλων ζευγαριών παρά την υπερψήφιση του νόμου γιατί έχει διαρραγεί η σχέση με ένα τμήμα του δικού της ακροατηρίου, τα απογευματινά χειρουργεία…

Σκεφτείτε πως αυτό συμβαίνει παρότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση η οποία να εκφέρει αξιόπιστο και πειστικό πολιτικό αντιπολιτευτικό λόγο που θα μπορούσε να συγκινήσει τους πολίτες και να τους δώσει ελπίδα και προοπτική.

Και το χειρότερο. Αντί να δουν πως μπορούν να συνεργαστούν οι κεντροαριστερές δυνάμεις, αναλώνονται σε διαμάχες για τη δεύτερη θέση, πράγμα που θα το πληρώσουν…

Ο Προβοκάτορας 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X