Θέμα

Δημοσκόπηση Pulse: Πτώση της ΝΔ σε τρίτο γκάλοπ – «Πέφτει» και ο Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση Pulse: Πτώση της ΝΔ σε τρίτο γκάλοπ – «Πέφτει» και ο Μητσοτάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η φθορά της κυβέρνησης αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ. Και όχι μόνο η ΝΔ δεν «πιάνει» ποσοστό αυτοδυναμίας και η διαφορά είναι 8,5% (στην πρόθεση με αναγωγή) αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχωρεί κατά 2% στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Τα πρώτα… σκιρτήματα για την κυβέρνηση καταγράφονται και στην παράσταση νίκης, όπου η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί κατά 3% και από το 59% «πέφτει» στο 56%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει και από το 22% ανεβαίνει στο 24%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 33%.

Ως προς το ερώτημα για το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 45% απαντά το 2023, το 30% λέει μέχρι το φετινό καλοκαίρι και το 16% μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ακρίβεια, ο μεγαλύτερος φόβος

Συντριπτικό (85%) είναι το ποσοστό των πολιτών που είναι πολύ (70%) και αρκετά (15%) προβληματισμένο από τις πρόσφατες ανατιμήσεις σε ενέργεια, προϊόντα και υπηρεσίες. Μόλις το 2% δηλώνει ότι ανησυχεί λίγο ή ελάχιστα, ενώ ένα 5% απαντά ότι ανησυχεί «μέτρια».

Στην ερώτηση ποια κατηγορία οικογενειακών εξόδων προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό, το 45% απαντά το ηλεκτρικό ρεύμα, το 20% η θέρμανση, το 13% τα τρόφιμα και το 12% τα καύσιμα.

Τα μέτρα δεν είναι αρκετά

Αναφορικά με τα μέτρα και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την στήριξη των καταναλωτών στις πρόσφατες ανατιμήσεις, το 83% λέει ότι «απαιτούνται άλλα ή και άλλα μέτρα» και μεγάλο ποσοστό αυτών είναι ψηφοφόροι της ΝΔ. Το 45% θεωρεί ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα ποσοστό 45% κρίνει ότι τα μέτρα είναι προς την λάθος κατεύθυνση.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X