Επιλογές

Εκλογές 2019: «Κλειδώνει» η Γιαννάκου για το Επικρατείας! Αποκαλυπτήρια σήμερα από Μητσοτάκη!

Εκλογές 2019: «Κλειδώνει» η Γιαννάκου για το Επικρατείας! Αποκαλυπτήρια σήμερα από Μητσοτάκη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι εθνικές εκλογές απέχουν μόλις 16 ημέρες και η ώρα για τα… αποκαλυπτήρια της ΝΔ έχει φτάσει.

Η ΝΔ και η… καλύτερη ζωή για τις εκλογές

«Για μια καλύτερη ζωή». Αυτός ήταν ο τίτλος του φυλλαδίου που είχε κυκλοφορήσει η ΝΔ μετά το συνέδριό της τον Δεκέμβριο και στο οποίο αποτυπώνονταν οι προτάσεις του κόμματος για μια σειρά θεματικών αξόνων που αφορούν τη ζωή των πολιτών. Αυτό το φυλλάδιο δεν είχε προβληθεί επαρκώς, όπως έκρινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γι’ αυτό από ένα σημείο και μετά ξεκίνησε να το… δείχνει ο ίδιος στην κάμερα, ενώ παρότρυνε τα κορυφαία στελέχη του κόμματος να καταστήσουν τους πολίτες κοινωνούς των προτάσεων της ΝΔ.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για αυτοδυναμία σε νέα δημοσκόπηση! «Σκοτωμός» στην… ουρά! (vid)

Αυτό το φυλλάδιο, πλέον, θα αντικατασταθεί από ένα άλλο, το οποίο θα κωδικοποιεί όλους τους προγραμματικούς άξονες του κόμματος και το οποίο θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση, σήμερα το μεσημέρι στον «Ελληνικό Κόσμο». Θα πρόκειται για ένα απλό και εύληπτο φυλλάδιο, στο οποίο θα αποτυπώνεται το πλήρες σχέδιο της ΝΔ για μια σειρά θεματικών ενοτήτων: την Οικονομία, τη Φορολογία, τις Επενδύσεις, την Αγορά Εργασίας, το Κοινωνικό Κράτος, την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια, την Καθημερινότητα κ.ο.κ.

Παρουσιάζει τη ΝΔ ο Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα εισφέρει κάποιο καινούργιο στοιχείο στο πρόγραμμα του κόμματος, μιας και, από τα μεγαλύτερα ως τα μικρότερα, οι θέσεις της ΝΔ είναι ήδη διακεκηρυγμένες. Απλώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει η συζήτηση να γίνεται σε βάση προγράμματος, αλλά και στη βάση των πραγματικών θέσεων της ΝΔ. «Έχουν κάθε λόγο οι πολίτες να είναι αισιόδοξοι και να μας εμπιστεύονται, αλλά θα πρέπει ν’ ακούν από εμάς την αλήθεια και, εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει ν’ ακούν από εμάς το ουσιαστικό μας πρόγραμμα και το σχέδιό μας. Δεν δέχομαι άλλο, κυρία Ζαχαρέα, αυτή τη φάμπρικα των fakenews. Και είναι απαράδεκτο ότι αυτό το πράγμα εξακολουθεί να γίνεται σήμερα συστηματικά από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος εξακολουθεί να μου αποδίδει πράγματα  τα οποία δεν έχω πει ποτέ», είπε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση… αποδόμησης του προγράμματος της ΝΔ

Συνοπτικά η επιδίωξη: ο κ. Μητσοτάκης θέλει η συζήτηση να γίνεται για όσα λέει η ΝΔ, όχι για όσα την παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει.

Σήμερα το Επικρατείας με φόντο τις εκλογές

Σήμερα, μάλλον πριν την εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο, θα ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, το οποίο περίπου κατά το ήμισυ είναι γνωστό. Βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει τον Παναγιώτη Πικραμμένο στην πρώτη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στην τελευταία θέση μέχρι στιγμής. Σε εκλόγιμες θέσεις, όμως, θεωρείται βέβαιο πως θα είναι η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, αλλά και ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το «παιχνίδι» γίνεται για την πέμπτη και λογικά εκλόγιμη θέση, όπου θα υπάρχει «άρωμα γυναίκας». Υπάρχει η περίπτωση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Σοφίας Ζαχαράκη, είχε ακουστεί το σενάριο για μια δυναμική γυναίκα, ανώτατο στέλεχος εταιρείας στον χώρο της τεχνολογίας. αλλά υπάρχουν και άλλες σκέψεις, μια εκ των οποίων ίσως τελεσφορήσει.

Σε μη εκλόγιμη θέση ακούγεται ότι θα είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ ε.τ. Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος ίσως προορίζεται για άλλο πόστο, αλλά και το ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων Βασίλης Ανδρικόπουλος που επίσης θα έχει ρόλο την επόμενη μέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X