Πολιτική

Επίσημο! Γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη

Επίσημο! Γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (όπως σας είχε ενημερώσει νωρίτερα ο eretikos.gr) στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή 13 Μαρτίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου αναμένεται να  ανακοινώσει και το πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τουρκία.

«Στις 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει γεύμα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι πάντα είναι ανοικτός σε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, πόσω μάλλον υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει με θετική διάθεση επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στην ρητορική. Τις διατυπωμένες θέσεις της Ελλάδας που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο», τόνισε ο κ. Οικονόμου. Όπως είπε ακόμα ο κ. Οικονόμου, ο Τούρκος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X