Βιβλίο

Φοβερή διάκριση για το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη

Φοβερή διάκριση για το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα κάποιοι λοιδωρούν το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the Room», ελληνιστί “Ενήλικες στο δωμάτιο”, που γυρίστηκε και ταινία από τον Κώστα Γαβρά. Εξω όμως, πάει καλά. Πολύ καλά. Καλύτερα δεν θα γινόταν από τη στιγμή που ο βρετανικός Guardian, το έχει συμπεριλάβει στα 100 καλύτερα του 21ου αιώνα.

Στη λίστα που δημοσίευσε με τα 100 καλύτερα, το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη βρίσκεται στην 86η θέση. Μάλιστα ο Guardian παρουσιάζει το βιβλίο με τη φράση:

«Αυτό το απομνημόνευμα του οικονομολόγου με το δερμάτινο μπουφάν που διετέλεσε για 6 μήνες υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα το 2015 σε μία εποχή οικονομική και πολιτική κρίσης έχει περιγράφει ως ένας από τα καλύτερα πολιτικά απομνημονεύματα που γράφτηκαν ποτέ. Έρχεται (σ.σ. ο Γιάννης Βαρουφάκης) αντιμέτωπος με το ΔΝΤ, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τη Wall Street, τους δισεκατομμυριούχους και τους ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης και τους περιγράφεται πώς λειτουργεί το σύστημα – ως εκ τούτου, το βιβλίο του είναι μια φανερή περιγραφή της σύγχρονης εξουσίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X