Πολιτική

Ηλιόπουλος για efood: Η κοροϊδία τελειώνει! Υποχωρήστε ή παραδεχτείτε ότι δουλεύετε για τους λίγους

Ηλιόπουλος για efood: Η κοροϊδία τελειώνει! Υποχωρήστε ή παραδεχτείτε ότι δουλεύετε για τους λίγους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί μετά το σάλο και τη… βουτιά στις αξιολογήσεις η efood να (αναγκάστηκε) να κάνει όλες τις συμβάσεις των διανομέων σε αορίστου χρόνου αλλά φαίνεται πως τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους… πείθει.

Η πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της εταιρίας να προτείνει τους διανομείς της να γίνουν… freelancers, καλά κρατεί.

«Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν κατανοήσει ότι ο νόμος Μητσοτάκη/Χατζηδάκη χτυπάει τα εργασιακά τους δικαιώματα. Τελευταίο παράδειγμα η απόπειρα εταιρείας delivery να μετατρέψει σε ένα βράδυ μισθωτούς σε αυτοαπασχολούμενους», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι «η βουλευτής της ΝΔ κ. Ευθυμίου παραδέχτηκε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα αυτοαπασχόλησης, ενώ μιλάμε για θέσεις μισθωτής εργασίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει εκ νέου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει νομοθετική διάταξη «για την κατοχύρωση της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων εργαζομένων», για να σημειώσει: «Η κοροϊδία τελειώνει και η ΝΔ θα αναγκαστεί ή να υποχωρήσει από τον αρχικό της σχεδιασμό ή να παραδεχτεί δημόσια ότι για άλλη μια φορά εργάζεται για τα συμφέροντα των λίγων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X