Παρασκήνιο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με… Τσιόδρα και Πολάκη η απάντηση στο «σφυροκόπημα» του Αλέξη Τσίπρα (video)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με… Τσιόδρα και Πολάκη η απάντηση στο «σφυροκόπημα» του Αλέξη Τσίπρα (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η συζήτηση, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, επρόκειτο να γίνει την περασμένη Παρασκευή αλλά λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» αναβλήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα. Η συζήτηση αναμένεται εκ των πραγμάτων να μην περιοριστεί μόνο στα ζητήματα της πανδημίας αλλά και στις πρόσφατες πλημμύρες.

Με ευχές στην Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε εκ μέρους και της Κ.Ο. του κόμματός του ο πρωθυπουργός. Μερικές φορές αυτές οι ανθρώπινες δοκιμασίες πρέπει να μας ευαισθητοποιούν περισσότερο, είπε και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι πρέπει να δείξουμε αντανακλαστικά καταλαγής και να είμαστε αντίπαλοι αλλά όχι εχθροί. Χωρίς να προσωποποιούμε τις αντιπαραθέσεις μας και χωρίς να λένε ότι σε ό,τι κακό συμβαίνει σε αυτή την χώρα υπάρχει η προσωπική ευθύνη η δική μου».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Θρηνούμε 15.000 νεκρούς κι εσείς παίζετε κρυφτό»! (video)

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα τόνισε ότι καμία λήξη δεν έχει σφυρίξει η κυβέρνηση στην μάχη κατά της πανδημίας. «Κάνω τουλάχιστον 3 συσκέψεις την εβδομάδα με το επιτελείο μου απέναντι σε ένα φαινόμενο το οποίο δεν έχουμε μπορέσει να το ξεπεράσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα πραγματικά δεδομένα δεν αφορούν μόνο την φωτογραφία της στιγμής», τόνισε. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί τα στοιχεία του τελευταίου μήνα και παραθέτοντας στοιχεία είπε ότι με αυτά αποτυπώνεται η συνολική εικόνα της πανδημίας από την αρχή της.

Ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και η στατιστική

«Είναι άδικο να απομονώνετε τι συμβαίνει για κάποιες εβδομάδες και να μην βλέπετε την μεγάλη εικόνα», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός, ενώ για το θέμα της υπερβάλλουσας θνητότητας και λόγω κορονοϊού και λόγω άλλων ασθενειών υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο για όσους αρρωσταίνουν από covid και χάνουν την ζωή τους.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι όσοι νοσούν βαριά και καταλήγουν από τον κορονοϊό είναι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διαστρεβλώνει τα πραγματικά στατιστικά δεδομένα. «Η μόνη απάντηση που έχουμε αυτή την στιγμή απέναντι στον κορονοϊό είναι το εμβόλιο. Εννέα στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή. «Τα εμβόλια έχουν λιγότερες παρενέργειες ακόμα και από φάρμακα για τον πονοκέφαλο», είπε.

«Αν οι ενήλικοι άνω των 60 ετών είχαν εμβολιαστεί στο 90% οι διασωληνωμένοι σήμερα θα ήταν αντί για πάνω από 300 λίγο παραπάνω από 50», τόνισε ακόμα και έκανε αναφορά και στους νέους ανθρώπους που έχασαν την ζωή του πρόσφατα από κορονοϊό και ήταν ανεμβολίαστοι και στην αναφορά της αναπληρώτριας Μίνας Γκάγκα σε αυτό το θέμα.

Ο… Τσιόδρας και το χρέος

Επικαλέστηκε και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος είπε ότι όσο χαμηλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού σε μια περιοχή τόσο περισσότερα θα είναι τα κρούσματα.

«Χρέος όλων μας είναι να πείσουμε όσους διστάζουν να κάνουν ένα βήμα για το καλό τους και το καλό των γύρω τους. Η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη: η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν και το σύστημα υγείας δεν θα γίνει μονομέτωπο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Παντού στον πλανήτη η υγειονομική μάχη ήταν εθνική υπόθεση. Στις περισσότερες χώρες έγινε στοιχείο διακομματικής σύγκλισης και δεν μπορώ να πω το ίδιο για εμάς», είπε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε ότι «με μια ρητορική που δηλητηριάζει και σπέρνει σύγχιση στην κοινή γνώμη, εμποδίζει την υπέρβαση της κρίσης».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει να προτείνει κάτι τεκμηριωμένο αλλά έχει μια προσέγγιση επιφανειακή από ένα κόμμα που κυβέρνησε την χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι με μια δόση έχουν εμβολιαστεί πάνω από 6,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας και είναι ένα ποσοστό που αν συγκριθεί με τις προθέσεις που εξέφραζαν οι πολίτες σε δημοσκοπήσεις είναι μεγαλύτερο.

«Η Πολιτεία ίσως με λάθη αλλά συνέπεια επιτέλεσε το καθήκον της εδώ και 2 χρόνια. Εσείς υπηρετήσατε πραγματικά το δικό σας; Προσπερνώ την πρώτη φάση της πανδημίας όταν πήραμε την απόφαση να κλείσουμε την χώρα και στελέχη σας ζητούσαν να γίνει ακόμα και το καρναβάλι της Πάτρας. Κάθε φορά που άνοιγαν τα σχολεία εσείς ζητούσατε να κλείσουν και όταν έκλειναν ζητούσατε να ανοίξουν».

Πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού ο Πολάκης

Και κάνοντας αναφορά στα εμβόλια και ασκώντας κριτική στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «στην αρχή μας λέγατε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια, το Νοέμβριο του περασμένου έτους και μετά μας λέγατε ότι ξεστοκάρονται υπονοώντας ότι κάποια είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα. Να αφήσω στην άκρη αυτά που λέγατε ότι μπορούν να αντικατασταθπούν εμβόλια Ρωσίας ή Κούβας και πως υπάρχει κάποιο μαγικό φάρμακο το οποίο εμείς δεν δίνουμε στους πολίτες. Μας ζητούσε να το συνταγογραφήσουμε ο κ. Πολάκης την ώρα που το CDC έλεγε ότι είναι για άλογα και μοσχάρια».

«Γιατί γελάτε κύριοι»; Ο Μητσοτάκης (ξανά) έκανε τη Βουλή να πέσει κάτω από τα γέλια (video)

«Ο κ. Πολάκης υπήρξε πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Και εμβολιάστηκε με το ζόρι όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του ως γιατρός», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Επιτρέψατε, ανεχτήκατε, ενθαρρύνατε να υπάρχει μέσα στο κόμμα σας διγλωσσία για τον εμβολιασμό», πρόσθεσε. Και συνέχισε: «Όταν επιλέξαμε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού μας είπατε να το κάνουμε αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Ένα πράγμα που κάναμε σε αυτούς τους 22 μήνες δεν μας είπατε ότι είναι καλό. Λοιδορήσατε το freedom pass και αυτό ήταν που αύξησε τα ποσοστά εμβολιασμού στους νέους από το 15% στο 60%. Για ποιο αρραγές μέτωπο μιλάμε όταν το κάθε ναι της κυβέρνησης ακολουθούσε ένα όχι της αντιπολίτευσης. Λέγατε ότι θα κάνετε μια καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού και όλα αυτά ήταν λόγια. σε κάθε ευκαιρία υπονομεύατε την μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Αναφέρθηκε στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και επανέλαβε ότι η βόρεια Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Κλείσιμο με μι ανάρτηση…

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός διάβασε μια ανάρτηση ενός γιατρού που δίνει μάχη στα δημόσια νοσοκομεία και απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθεια να επενδύσετε πολιτικά πάνω στην πανδημία.

Ρώτησε πριν διαβάσει την ανάρτηση αν έκανε καλά που έκανε καμπάνια η κυβέρνηση υπέρ του εμβολιασμού και τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση.

Για το αν η κυβέρνηση έχει σφυρίξει την λήξη της πανδημίας ρώτησε τον κ. Τσίπρα πότε είδε τελευταία φορά δελτίο ειδήσεων. Από που προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει εξαγοράσει τα ΜΜΕ για να εξασφαλίσει την σιωπή τους; Θα περίμενα σήμερα από εσάς λίγη περισσότερη συγκρότηση και κατάθεση προτάσεων για να διαψεύσετε εκείνους που σας κατηγορούν ότι σε κάθε δυσκολία εσείς βλέπετε μια ευκαιρία. Για την Αριστερά η κανονικότητα ποτέ δεν ήταν ευκαιρία, είπε η κα Αχτσιόγλου, είπε ολοκληρώνοντας ο πρωθυπουργός.

Δείτε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην κόντρα…

Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απάντησε για το 12% των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. «Η απάντηση είναι ότι αρρωσταίνουν αλλά με ελαφρότερα συμπτώματα. Η πιθανότητα να αρρωστήσει κάποιος εμβολιασμένος σοβαρά είναι η ίδια με την εποχική γρίπη. Δεν θυμάμαι να κλείνουμε την χώρα και θα σας παρακαλούσα αυτό το επιχείρημα να μην το χρησιμοποιήσετε. Εκτός και αν θέλετε να αυξήσετε την καταλληλότητα για πρωθυπουργός στους ανεμβολίαστους».

Είμαστε 20οι στον εμβολιασμό στην ΕΕ και δεν είμαστε ευχαριστημένοι, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και θέλουμε να αυξήσουμε το ποσοστό με διάφορους τρόπους.

Δείτε την δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X