Θέμα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Θρηνούμε 15.000 νεκρούς κι εσείς παίζετε κρυφτό»! (video)

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Θρηνούμε 15.000 νεκρούς κι εσείς παίζετε κρυφτό»! (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις σε θύματα από κορονοϊό ρίχνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στην Βουλή.

Στα πλαίσια της «μάχης» τους στην Βουλή, η οποία επρόκειτο να γίνει την περασμένη Παρασκευή αλλά λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» αναβλήθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα και η συζήτηση αναμένεται εκ των πραγμάτων να μην περιοριστεί μόνο στα ζητήματα της πανδημίας αλλά και στις πρόσφατες πλημμύρες.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να αναπτύξει την ερώτησή του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με… Τσιόδρα και Πολάκη η απάντηση στο «σφυροκόπημα» του Αλέξη Τσίπρα (video)

Είμαστε σε μια εξαιρετικά αρνητική καμπή, είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και πως η χώρα καταγράφει συνεχώς αρνητικά ρεκόρ. Πρόσθεσε ότι κάθε εβδομάδα χάνουμε 300 συνανθρώπους μας και πως η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι σαν να έχει τελειώσει η πανδημία.

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στους πάνω από 15.000 νεκρούς και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει κρυφτό για να κρύψει την παταγώδη αποτυχία της. Εξηγώντας την σημερινή του πρωτοβουλία τόνισε ότι ευελπιστεί να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι για την κυβέρνηση. «Έχουμε μπροστά μας έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα», σημείωσε.

Δείτε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: «Αφού μπουκώσατε με χρήμα τα ΜΜΕ πιστέψατε ότι κανείς δεν θα καταλάβει την αποτυχία σας»

Εξαιρετικά ανησυχητική χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο Αλέξης Τσίπρας.

Kαταλόγισε στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και απόκρυψη της αλήθειας».

«Όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο παύετε να συζητάτε γι’ αυτά», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 ανθρώπους, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Και εσείς συμπεριφέρεστε σα να μην υπάρχει πια ο κορονοϊός.

«Γιατί γελάτε κύριοι»; Ο Μητσοτάκης (ξανά) έκανε τη Βουλή να πέσει κάτω από τα γέλια (video)

Έχετε από μόνοι σας αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας. Πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε συνολικά 400 περίπου απώλειες. Και κάθε τρείς και λίγο – και σωστά – ενημερώνατε τη Βουλή για τη πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας. Σήμερα έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες». Τα πράγματα είναι – και πάλι – πολύ δύσκολα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά την πανδημία άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και «απέτυχε και στον στόχο για δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό».

Παραθέτοντας τα συγκριτικά στοιχεία υποστήριξε: «Η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα) σε εμβολιαστική κάλυψη. Αλλά και πίσω ακόμα και από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έχοντας εμβολιάσει πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού. Στην ευρωπαϊκή κατάταξη βρίσκεται στην 20η θέση. Συμπυκνώνοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από τη πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας».

Επανέλαβε πολλές φορές την λέξη αποτυχία για την κυβέρνηση και έκανε ειδική αναφορά στα ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «αφού μπουκώσατε με χρήμα τα ΜΜΕ πιστέψατε ότι κανείς δεν θα καταλάβει την αποτυχία σας».

Ομάδα που… κερδίζει, την «ξήλωσαν»!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι «την μεγαλύτερη παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας σας την κάνατε οι ίδιοι αφού ξηλώσατε την dream team της συμφοράς», και αναφέρθηκε στην παραίτηση Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ, την τοποθέτηση του Νίκου Χαρδαλιά σε άλλο υπουργείο και του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού. Αναφερόμενος δε στην τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας είπε ότι είναι πρωτοφανές να τοποθετείται υπουργός Υγείας ένας δικηγόρος και υπουργός Δικαιοσύνης ένας γιατρός.

Ειδικά αναφερόμενος στον Θάνο Πλεύρη είπε: «Τον βάλατε εκεί γιατί είναι ακροδεξιός και κλείνετε το μάτι στους αντιεμβολιαστές». «Σας καλώ να συνέλθετε και να λάβετε μέτρα τώρα πριν χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας.

«Γκάζια» του Τσίπρα και στην δευτερολογία!

Μίλησε ο κ. Μητσοτάκης για συγκρότηση όταν έκανε την πιο ασυνάρτηση και ασυγκρότητη ομιλία από τότε που τον θυμάμαι στην θέση του πρωθυπουργού, είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. «Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τα μέτρα», είπε ο κ. Τσίπρας «και ζητήσαμε μέχρι και σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και είπατε όχι σε όλα. Σε ποια χώρα ζείτε κ. Μητσοτάκη;»

Ρώτησε μάλιστα τον πρωθυπουργό αν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές του. Ζήτησε απολογισμό του τι πέτυχε η καμπάνια και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό αδιόρθωτο. Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός είχε απαξιωτικό ύφος και τον κατηγόρησε ότι δεν έχει στοιχεία προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός πιάνεται αδιάβαστος. «Είστε αδαής και αλαζόνας, έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο», είπε σε μια έκρηξη ο κ. Τσίπρας και στην συνέχεια ζήτησε να σβηστούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί.

Ρώτησε αν υπάρχει σχέδιο για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και γιατί στην βόρεια Ελλάδα είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα. Τόνισε ακόμα ότι η μεγάλη αγωνία της κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πρεσβεύει πως το εμβόλιο δεν είναι το μόνο μας όπλο. «Καλλιεργείτε ένα κλίμα ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς. Δεν μιλάτε με τον κ. Μπουρλά να σας πει για το Ισραήλ;», είπε ακόμα.

Καμπάνιες και… λίστες Πέτσα

Για το θέμα της καμπάνιας, ο κ. Τσίπρας είπε «εσείς δεν κάνατε καμπάνια αλλά βρήκατε μια ευκαιρία για να φτιάξετε ένα καθεστώς στην ενημέρωση. Για να χτίσετε το καθεστώς σας. Αξιοποιήσατε την πανδημία ως μια ευκαιρία για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο κ. Κουρτς ήταν ένα μαθητούδι δίπλα σας».

Ρώτησε τον πρωθυπουργό ακόμα: «Δώσατε πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ για την πανδημία και ζητήσατε από τους πολίτες να εμβολιαστούν και είμαστε στην τελευταία θέση στους εμβολιασμούς. Χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν σε κανάλια της περιφέρειας να διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις και να λένε ανοησίες. Γίνεται προκαταρκτική εξέταση και εσείς μέσω της λίστας Πέτσα που είναι λίστα Μητσοτάκη -γιατί εκείνος ήταν ο «αυτοφωράκιας»- και χρηματοδοτούσατε μέσα που είχαν στο πρόγραμμά τους ψεκασμένους.

Με τι κριτήρια δώσατε 20.000 στο ΒΕΡΓΙΝΑTV; Εκεί λένε ότι Σόρος και Γκέιτς χρησιμοποιούν τον κορονοϊό. Με τι κριτήρια χρηματοδοτήσατε κανάλια στην περιφέρεια που είναι κατά της χρήσης μάσκας και εμβολιασμού. Γιατί δώσατε 16.000 ευρώ σε κανάλι της Θράκης που έλεγε ότι στόχος της πανδημίας είναι να σκοτωθούν χιλιάδες παιδιά για να παραχθεί ανδρενόχωμα. Χρηματοδοτείτε τους ψεκασμένους και έρχεστε και λέτε μετά ότι φταίει η αντιπολίτευση».

Ρώτησε για ακόμα μια φορά τον πρωθυπουργό γιατί άλλαξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντιμετωπίζει την πανδημία με ελαφρότητα και πολιτική σκοπιμότητα.

Δείτε τα όσα είπε στην δευτερολογία του

Η ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Θέμα: Θα αναλάβει ο Πρωθυπουργός την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας;

Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας διαρκώς βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή ούτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει, αφού είμαστε 20η σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%.

Πέρυσι αρχές Οκτώβρη είχαμε συνολικό αριθμό θυμάτων 400 και σχεδόν σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας.

Φέτος αρχές Οκτώβρη, μέσα σε έναν χρόνο έχουμε φτάσει από τους 400 στους 15.000 συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τις μέρες αυτές μάλιστα η χώρα μας ξεπέρασε σε αριθμό θυμάτων ακόμη και τη Σουηδία, με πληθυσμό αντίστοιχο της χώρας μας, που από την αρχή της πανδημίας αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.

Σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έχουμε πλέον περίπου 300 συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό, αριθμό εξαιρετικά υψηλό. Η κυβέρνηση προσποιείται πως τα πράγματα κυλούν ομαλά και την ίδια στιγμή ο κύριος Μητσοτάκης έπαυσε από τα καθήκοντά τους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΔΥ.

Τα δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά αρνητικό σημείο σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

Συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για τη κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης;

Έχει σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής κατάστασης, με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή η χώρα θα συνεχίζει να θρηνεί θύματα και η κυβέρνηση θα ομιλεί για κανονικότητα;».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X