Πολιτική

Μαριάς: Προτείνω κλείσιμο του τουρκικού προξενείου σαν μοχλό πίεσης για την κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Μαριάς: Προτείνω κλείσιμο του τουρκικού προξενείου σαν μοχλό πίεσης για την κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Να κλείσει το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, κάλεσε την Ελληνική Κυβέρνηση, ο πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα -Ο Άλλος Δρόμος» και ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, ως μέσο πίεσης, αν με το κλείσιμο δύο μηνών από την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών στις Φυλακές της Αδριανούπολης, δεν σημειωθεί θετική εξέλιξη. Αυτό τόνισε ο κ. Μαριάς μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ.

Παράλληλα κάλεσε τους Έλληνες πολίτες σε μποϋκοτάζ των Τουρκικών προϊόντων και διακοπή των εκδρομών προς τη γείτονα χώρα, προκειμένου να πιεστεί και οικονομικά.

Επίσης κάλεσε τις Αστυνομικές Αρχές και τους υπαλλήλους στο Τελωνείο των Κήπων, να διενεργούν πυκνούς ελέγχους στα Τουρκικά Φορτηγά, τα οποία, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαριάς, δεν έχουν ούτε τις κατάλληλες άδειες, αλλά ούτε και τις προδιαγραφές για να κινούνται στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Μαριάς για παράκτιους Αλιείς: Ενημέρωση ΕΕ και ενεργοποίηση περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Σε ότι αφορά το θέμα με τους παράκτιους αλιείς της ΑΜ-Θ και των Δωδεκανήσων και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται από τους Τούρκους ψαράδες, ο κ. Μαριάς κάλεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να θέσει το θέμα στο Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ και να σταματήσει τις εισαγωγές αλιευμάτων από την Τουρκία.
Επίσης κάλεσε και την Περιφέρεια να ενεργοποιηθεί και να θέσει και αυτή το θέμα από την πλευρά της στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία ως μη μέλος της ΕΕ, δεν δεσμεύεται από την σχετική κοινοτική οδηγία, που στοχεύει στην βιωσιμότητα του θαλάσσιου πλούτου και οι Τούρκοι ψαράδες χρησιμοποιούν πιο επιθετικές τεχνικές αλιείας. Ο κ. Μαριάς έχει θέσει το θέμα τρεις φορές στο Ευρωκοινοβούλιο.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X