Πολιτική

Μητσοτάκης για Βόλο και Εύβοια: Φταίει η κλιματική κρίση- Πολίτες: Φταίει η κυβέρνηση

Μητσοτάκης για Βόλο και Εύβοια: Φταίει η κλιματική κρίση- Πολίτες: Φταίει η κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις καταστροφές στο Βόλο και την Εύβοια. Φταίει πάλι η κλιματική κρίση και όχι ο ίδιος και η κυβέρνηση που δεν φρόντισαν να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Μόνο που τώρα δεν γίνεται πιστευτός από τους πολίτες όπως φάνηκε από τη δημοσκόπηση της Opinion Poll. Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση μόνο το 20,7% των πολιτών θεωρεί ότι υπεύθυνο για τις καταστροφές είναι το πρωτόγνωρο μέγεθος των φυσικών φαινομένων.  Το 34% θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση και το 23,5% το κράτος και τις παθογένειές του, που σημαίνει ότι έχει ευθύνες η κυβέρνηση η οποία δεν κατάφερε σε τέσσερα και πλέον χρόνια που κυβερνά να αντιμετωπίσει και να θεραπεύσει τις παθογένειες.

Παρά ταύτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει. Δείτε τι είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας: «Η σκέψη μας σήμερα είναι στον Βόλο και στην Βόρεια Εύβοια», είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, που μίλησε για μια ακόμη φορά για «επιθέσεις της κλιματικής αλλαγής».

Και στη γνωστή επιχείρηση μοιράσματος των ευθυνών, είπε ότι «το κράτος είναι παρόν μαζί με τους κατοίκους και θα σταθούμε και πάλι δίπλα σε όσους επλήγησαν».

Από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μακριά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η όποια αυτοκριτική φυσικά για τις καταστροφές, και αφού τόνισε ότι «η έπαρση και η αλαζονεία παραμένουν οι εχθροί μας», πρόσθεσε:

«Είμαστε μια χώρα η οποία μπορεί πια να αντιστέκεται και να μένει όρθια στις απρόβλεπτες αντιξοότητες. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να απαντήσουμε στα λάθη του παρελθόντος και τα λάθη του μέλλοντος. Ο εθνικός ορίζοντας παραμένει καθαρός. Η ΝΔ η μόνη παράταξη που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου προς αυτόν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X