Επιλογές

Βελόπουλος-Κρανιδιώτης: Τέλος η συμφωνία με “καρφιά”…

Βελόπουλος-Κρανιδιώτης: Τέλος η συμφωνία με “καρφιά”…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόλαβαν να δώσουν τα χέρια και η συμφωνία για εκλογική συνεργασία των Κυριάκου Βελόπουλου και Φαήλου Κρανιδιώτη αποτελεί παρελθόν και μάλιστα μα βαριές κατηγορίες και καρφιά.

Η εκλογική σύμπραξη Ελληνικής Λύσης με την Νέα Δεξιά, φαίνεται πως έληξε άδοξα μετά την άρνηση του Κυριάκου Βελόπουλου να υπογράψει τη συμφωνία με τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος φάνηκε ότι δεν επιθυμεί συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά την προσχώρηση της Νέας Δεξιάς του Φαήλου Κρανιδιώτη στην Ελληνική Λύση.

Διαψεύδει ο Φαήλος Κρανιδιώτης τον Δημήτρη Καμμένο για την «κομματική συμμαχία»

«Ή πήρε εντολή από τον χρηματοδότη του ή φοβήθηκε μην του αλώσουμε το κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο News24/7 ο Φαήλος Κρανιδιώτης, αφήνοντας «καρφιά» για «υπόγεια συμφωνία» του κ. Βελόπουλου με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Φ. Κρανιδιώτης τόνισε ότι «Η Νέα Δεξιά θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές», αποκλείοντας συνεργασία με τους Δημήτρη Καμμένο και Γιώργο Καρατζαφέρη.

Μετά τον Κρανιδιώτη και ο Βελόπουλος «αδειάζει» τον Καμμένο

Αναλυτικά όπως αναφέρει ο Φαήλος Κρανιδιώτης σε σημερινό του άρθρο στη Δημοκρατία, δέχθηκε πρόταση από τον Κυρ. Βελόπουλο με το επιχείρημα «μόνος μου μπαίνω κατά 80% στη Βουλή, μαζί μπαίνουμε 140%». Κατά τον επικεφαλής της Νέας Δεξιάς, παρά τις επιφυλάξεις του, πραγματοποιήθηκαν πέντε συναντήσεις, με την τελευταία – όπου και υπογράφηκε η συμφωνία των δύο μερών – να πραγματοποιείται την περασμένη Παρασκευή σε γνωστό εστιατόριο του Φαλήρου.

Τι προέβλεπε η συμφωνία

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία ήταν αναλυτική και προέβλεπε πως επικεφαλής του συνασπισμού θα ήταν ο Κυρ. Βελόπουλος ενώ ο Κρανιδιώτης θα ήταν επικεφαλής στο Επικρατείας και υποψήφιος στις Ευρωεκλογές. Ως προς την επιχορήγηση, αυτή θα κατευθυνόταν κατά 80% στην Ελληνική Λύση και 20% στην ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ. Ωστόσο, όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Κρανιδιώτης, η συμφωνία δεν προχώρησε κυρίως λόγω δύο προϋποθέσεων που έθεσε: η διοίκηση του κόμματος να ασκείται από Συμβούλιο των δύο Προέδρων και δύο συνεργατών που θα όριζαν, με δικαίωμα βέτο κάθε Προέδρου για ζητήματα α) νέων συνεργασιών με άλλα κόμματα και προσχωρήσεων και β) την ενδεχόμενη συμμετοχή σε κυβέρνηση ή την παροχή κοινοβουλευτικής στήριξης σε αυτήν.

Όπως ο ίδιος εξιστορεί, «το βέτο το ζήτησα διότι μου διαβιβάζονταν πληροφορίες, πως ο Βελόπουλος έχει ήδη κάνει κρυφή συμφωνία με Μητσοτάκη κι είναι “λαγός”». «Την Παρασκευή δώσαμε οριστικά τα χέρια. Μέσα στην εβδομάδα αυτή θα υπογράφαμε. Αντ’ αυτού, ο Βελόπουλος προχθές υπαναχώρησε, ζήτησε διάλυση της Νέας Δεξιάς και ένταξή της στο κόμμα του» προσθέτει.  Αφησε υπαινιγμούς για τους λόγους πίσω από τη στάση του κ. Βελόπουλου. Και προσθέτει: «δεν γνωρίζω εάν την υπαναχώρηση την υπαγόρευσαν οι χρηματοδότες του ή κάποιος με τον οποίο έχει υπόγειες συμφωνίες».

Ερωτηθείς σχετικά από το Newpost ο κ. Βελόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει, στάση όμως που αναμένεται να αλλάξει μετά τη δημοσιοποίηση των θέσεων Κρανιδιώτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X