Πολιτική

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρνει υπουργούς και βουλευτές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης απαξιώνοντας τους επιστήμονες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρνει υπουργούς και βουλευτές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης απαξιώνοντας τους επιστήμονες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι γνώμες των επιστημόνων» ξεστόμισε, χωρίς αιδώ, ο Άδωνις Γεωργιάδης και βρέθηκε γρήγορα στο στόχαστρο υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι γνωστό ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δεν… βάζει χαλινάρι στις δηλώσεις του. Στο «μη σώσεις και εμβολιαστείς κουράστηκα» ήρθε να προστεθεί το «δεν μας ενδιαφέρουν οι γνώμες των επιστημόνων». Και φαίνεται πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει αρχίσει να «κουράζει» πολλούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Με την πανδημία ξανά σε έξαρση, το τελευταίο που θέλουν στην κυβέρνηση είναι μια ενδοκυβερνητική κρίση. Αυτό δηλαδή που προκαλεί ο Άδωνις Γεωργιάδης με τις δηλώσεις του. Η τελευταία απ’ αυτές έχει προκαλέσει, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οργισμένες αντιδράσεις σε υπουργούς και «γαλάζιους» υπουργούς. Γιατί κανείς τους δεν θέλει να έχει σχέση με μια κυβέρνηση που παίρνει αποφάσεις ερήμην των ειδικών και με βάση το… επικοινωνιακό της προφίλ.

Ανάμεσα σε εκείνους που ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους επιστήμονες είναι και ένα πρόσωπο με… διπλή ιδιότητα: η Μίνα Γκάγκα. Γιατρός πνευμονολόγος και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. Εμφανίζεται, λοιπόν, ενοχλημένη από τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης γιατί θεωρεί ότι ακυρώνει την επιστημονικής ιδιότητα και, όπως πολλοί υποστηρίζουν, τίθεται και ζήτημα δημόσιας υγείας.

Υπάρχουν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο κι εκείνοι που θεωρούν πως με τέτοιες δηλώσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκανε τίποτα λιγότερο από το να ενισχύσει τους αντιεμβολιαστές, απαξιώνοντας τους επιστήμονες. Κάποιοι δε το… προχώρησαν κι άλλο: σημείωσαν πως ουσιαστικά ρίχνει ευθύνες στον πρωθυπουργό, ομολογώντας πως «οι αποφάσεις είναι πολιτικές».

Και ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης «ακύρωνε» τους ειδικούς, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ζητούσε να γίνει διακαναλική συνέντευξη με την παρουσία μόνο επιστημόνων για να απαντούν απευθείας στις ερωτήσεις των πολιτών. Και όλα αυτά ενώ οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα είναι ήδη γεμάτες και επιστρατεύονται ξανά ιδιωτικές κλινικές.

Και ενώ στη Βόρεια Ελλάδα βλέπουν το ΕΣΥ να πιέζεται και τον κίνδυνο του lockdown να είναι ορατός, πολλοί είναι εκείνοι που χτυπούν καμπανάκι κινδύνου στην κυβέρνηση. Θεωρούν ότι το Μαξίμου έχει πειστεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη για την πολιτική του «όλα ανοιχτά», η οποία εδράζεται στην ανοσία της αγέλης και μπορεί να φέρει καταστροφικά αποτελέσματα, με αδυναμία φροντίδας των πολιτών που θα νοσήσουν.

Οι επιστήμονες εδώ και μέρες προειδοποιούν για εκτόξευση των κρουσμάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X