Πολιτική

Ο Μάκης Βορίδης έβαλε στον “πάγο” το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών…

Ο Μάκης Βορίδης έβαλε στον “πάγο”  το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στον «πάγο» έβαλε η κυβέρνηση το θέμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του αντ΄αυτού, Μάκη Βορίδη.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «το θέμα το έχει κλείσει ο πρωθυπουργός και δεν έχει νόημα η συζήτηση. Όταν αποφασίσει εκείνος θα ανοίξει η συζήτηση. Το χειρίζεται προσωπικά ο πρωθυπουργός». 

Σε ερώτημα που δέχθηκε για τη θέση που θα τηρήσει, υποστήριξε στο πλαίσιο του «παγώματος» της πρωτοβουλίας από το Μαξίμου, ότι «Θα πρέπει η συζήτηση να ανοίξει όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να το ανοίξει. Μια ακαδημαϊκή συζήτηση μπορεί να διεξάγεται στην κοινωνία αλλά πολιτικά δεν έχει αναληφθεί πρωτοβουλία και δεν έχει εκδηλωθείΘα περιμένω να τοποθετηθώ αν ανοίξει αυτή η συζήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη (10/10), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε γενικώς και αορίστως ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα αναληφθεί εντός της τετραετίας ενώ προχώρησε σε μια πρωτοφανή δήλωση ότι κατά συνείδηση μπορούν να ψηφίσουν ακόμα και οι υπουργοί.

Επισημαίνεται ότι στην πολιτική ιστορία του τόπου, η ψήφος κατά συνείδηση αφορά παραδοσιακά τους βουλευτές των κομμάτων και όχι τους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι είθισται να καταψηφίζουν νομοσχέδια της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν αφού πρώτα παραιτηθούν από τον υπουργικό θώκο.

Η «γραμμή» Μαξίμου, πάντως, για ψήφο κατά συνείδηση και από τους υπουργούς όταν και άμα έρθει στη Βουλή το πράσινο φως για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, υπαγορεύεται από το «κεφαλοκλείδωμα» των ακροδεξιών υπουργών, Βορίδη και Γεωργιάδη, στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X