Πολιτική

Ο Μητσοτάκης αλλάζει αφήγημα για την αυτοδυναμία! Ηλιόπουλος: Όσο καταρρέει..

Ο Μητσοτάκης αλλάζει αφήγημα για την αυτοδυναμία! Ηλιόπουλος: Όσο καταρρέει..
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δήλωνε σίγουρος για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές επί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έλεγε ότι στόχος ήταν η αυτοδυναμία. Αλλά μετά την τεράστια φθορά που καταγράφει η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις (τελευταία αυτή της Alco για το OPEN), φαίνεται ότι αλλάζει αφήγημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα (29.03.2022) μιλώντας στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου «Ο Κόσμος που Αλλάζει», ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο άφησε… στην άκρη τα περί αυτοδυναμίας της ΝΔ τις επόμενες εκλογές αλλά δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.

«Ο λαός θα μας υποδείξει τελικά αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή από περισσότερα. Η χώρα θα κυβερνηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», είπε.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος δεν μπορούσε να μη σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού. «Από το “αυτοδυναμία ή χάος” ο κ. Μητσοτάκης πέρασε στο «δεν είναι στόχος επί τούτου η αυτοδυναμία» και «ο λαός θα επιλέξει αν η χώρα θα κυβερνηθεί από ένα ή δύο κόμματα». Όσο καταρρέει, τόσο θα απογυμνώνονται και τα επιχειρήματα και η στρατηγική του», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Δείτε τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Να σημειωθεί ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός απ’ όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε αυτοδυναμία.

Στις 12 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ είχε πει: «Επειδή είμαι πάρα πολύ καθαρός σε αυτά τα οποία λέω και θα ζητήσω από τον ελληνικό λαό αυτοδυναμία στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, θα συγκριθεί πάλι η επιλογή μιας Παράταξης η οποία λέει στον ελληνικό λαό ότι και διπλές να είναι οι κάλπες εγώ ζητώ αυτοδύναμη διακυβέρνηση, γιατί πιστεύω ότι κυβέρνησα καλά αυτό το διάστημα, με μία άλλη επιλογή που δεν έχω καταλάβει ποια είναι, της “προοδευτικής διακυβέρνησης”. Να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν φαντάζομαι ότι πολλοί Έλληνες θέλουν να ζήσουν ξανά αυτά που έγιναν το 2015».

Και στις 3 Νοεμβρίου σε συνέντευξη στο Mega είχε δηλώσει: «Πρέπει να σας πω ότι όσο και αν αυτό μπορεί να σας ακούγεται σήμερα φιλόδοξο, η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη, και με την απλή αναλογική. Αυτός θα είναι ο στόχος μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X