Πολιτική

Ο Οικονόμου τα ρίχνει στην ΕΜΥ για το χάος!

Ο Οικονόμου τα ρίχνει στην ΕΜΥ για το χάος!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανερυθρίαστα, ο Γιάννης Οικονόμου, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι για το αδιανόητο μπάχαλο που προκάλεσε η κακοκαιρία, για το χάος και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, φταίει η ΕΜΥ που δεν… έπεσε μέσα στις προβλέψεις της!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε το απόγευμα της Τρίτης (25.01.2022) στο MEGA και μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο είπε πως ναι μεν η ΕΜΥ προειδοποίησε για τον χιονιά, αλλά όχι για τόσο πυκνή χιονόπτωση.

Και κατηγόρησε την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έπεσε έξω ως προς την ώρα έναρξης και την ένταση του φαινομένου και γι’ αυτό δεν απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην Αττική Οδό και στην Εθνική από το πρωί.

«Η κυβέρνηση λέει την αλήθεια και αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Και σας λέω ότι δεν υπήρχε καμία πρόγνωση για τέτοιας έντασης φαινόμενο και ταχύτητα. Δεν υπήρχε καμία πρόγνωση που θα μας επιβάλει την σκέψη μιας απόφασης καθολικής αργίας από Δευτέρα. Η εξέλιξη του φαινομένου ξεπέρασε τις προγνώσεις» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου…

Και φυσικά, οι απαντήσεις δεν άργησαν.

Ο πρώτος μάλιστα που τον άδειασε ήταν ο μετεωρολόγος του MEGA και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, λέγοντας πως και στην ώρα και στην ένταση των φαινομένων, οι μετεωρολόγοι έπεσαν μέσα.

«Όλοι οι μετεωρολόγοι όλες αυτές τις μέρες έδωσαν με όλες τους τις δυνάμεις και με πλήρη ανάλυση αυτό που περιμέναμε να έρθει. Και πράγματι ήρθε. Δεν χρειάζεται να απαντήσω παραπάνω. Προσωπικά έδωσα μία σκληρή μάχη κάθε μέρα, βήμα βήμα το πηγαίναμε, εδώ και αρκετές μέρες για να πέσουμε μέσα μέχρι και στην ώρα. Προσωπικά είμαι δικαιωμένος. Ήταν ξεκάθαρο αυτό που έδειχναν τα προγνωστικά μοντέλα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X