Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την ΠτΔ -Ούτε μισή ώρα δεν έμειναν στο Προεδρικό

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την ΠτΔ -Ούτε μισή ώρα δεν έμειναν στο Προεδρικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: Στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που επανεξελέγησαν, δηλαδή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Προηγήθηκε η κατάθεση και επιστροφή από τους πολιτικούς αρχηγούς στην ΠτΔ, των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης. Δεν αναμένεται συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης, δεδομένων των θέσεων των κομμάτων, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αφού μεσολαβήσει ο σχηματισμός και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η ορκωμοσία την Κυριακή των νεοεκλεγέντων βουλευτών, η εκλογή Προεδρείου και η διάλυση της Βουλής τη Δευτέρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης τους που είχε διάρκεια σχεδόν μισής ώρας οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X