Παρασκήνιο

Τα δύο στρατόπεδα στην κυβέρνηση για το πρωτογενές πλεόνασμα

Τα δύο στρατόπεδα στην κυβέρνηση για το πρωτογενές πλεόνασμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό θέμα που διχάζει κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. Προς το παρόν δεν έχουν εκφραστεί ανοιχτά οι διαφωνίες, αλλά έχουν εκφραστεί διαφορετικές απόψεις, ενόψει της τελικής απόφασης.

Υπουργοί και στελέχη του κόμματος έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Το ένα υποστηρίζει ότι θα πρέπει να τεθεί στις διαπραγματεύσεις η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Προτείνει από το 2019 και τα επόμενα χρόνια να μειωθεί από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει κατά τη συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και προπαντός στις διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία, έλεγε στον eretikos.gr, κορυφαίος παράγοντας.

Το δεύτερο στρατόπεδο υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να θέσουμε τώρα τέτοιο ζήτημα, γιατί θα δυσκολέψουν οι διαπραγματεύσεις, αφού θα τεθεί στο τραπέζι ένα θέμα για το οποίο ζητούμε ευνοϊκή μεταχείριση. Συνεπώς, οι δανειστές θα προβάλουν κάποια άλλα απαίτηση.

Οπως, αντιλαμβάνεστε οι διαφορές εκτείνονται και στην διαπραγματευτική στρατηγική και τακτική. Και να συνεχιστούν δεν αποκλείεται να πάρουν εκρηκτικό χαρακτήρα, αφού το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι καθοριστικό για τη μελλοντική πορεία της οικονομίας και τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Αποκάλυψη! Έτσι θα γίνουν οι φοροέλεγχοι-Ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΑΔΕ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X