Παρασκήνιο

Χίος-Κασιδιάρης μαζί στις εκλογές-“Πόλεμος” στην ακροδεξιά

Χίος-Κασιδιάρης μαζί στις εκλογές-“Πόλεμος”  στην ακροδεξιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλα τα είχαμε η συνεργασία Χίου και Κασιδιάρη μας έλειπε . Όπως ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος με πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Μακελειό -της οποία είναι ιδιοκτήτης -δεν αποκλείεται να υπάρξει πολιτική συνεργασία του ιδίου με τον του καταδικασμένου για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Μάλιστα σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας φιγουράρουν οι φωτογραφίες του Στέφανου Χίου και του Ηλία Κασιδιάρη με υπότιτλο «αιφνιδιαστική εξέλιξη στα δεξιά της ΝΔ Ο δημοσιογράφος και ο αρχηγός του κόμματος Έλληνες για την πατρίδα συζητούν για κοινή κάθοδο» και τίτλο «Χίος Κασιδιάρης μαζί στα εκλογές ;»

Το σχετικό ρεπορτάζ γράφει ότι οι δύο τους βρίσκονται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο της κοινής καθόδου τους στις επόμενες εκλογές, απόφαση που θα ληφθεί όπως αναφέρει μετά από δημόσια διαβούλευση, χωρίς να διευκρινίζει πώς αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Όπως είναι γνωστό ο Ηλία Κασιδιάρης τα έχει σπάσει με την Χρυσή Αυγή και έχει δημιουργήσει τον δικό του πολιτικό φορέα με το όνομα «Έλληνες για την Πατρίδα».

Ακόμα οι πληροφορίες λένε ότι βρίσκεται στα μαχαίρια με τα άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής και κυρίως ,με τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Κασιδιάρης όπως και τα άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή, σύμφωνα με την τροπολογία που υπερψηφίστηκε τον Ιούνιο από τη Βουλή, έχουν επί της ουσίας μερική στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους.

Δηλαδή , δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές ως αρχηγοί κόμματος. Έχουν όμως, το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι ως απλοί βουλευτές σε κάποιο κόμμα, ο αρχηγός του οποίου ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει καταδικαστεί.

Σε ότι αφορά στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι δεν μπορεί να απαγορευθεί πλήρως εφόσον προς το παρόν δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα μια και εκκρεμεί η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό.

Έτσι όπως δείχνουν όλα δεν αποκλείεται να δούμε επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη τον Χίο και τον φυλακισμένο πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποψήφιο.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X