Παρασκήνιο

Ευρωψηφοδέλτιο Ν.Δ.: Ερωτηματικά για τον υποψήφιο Ορέστη Ομράν και η σχέση με τον Ανδρέα Πάτση

Ευρωψηφοδέλτιο Ν.Δ.: Ερωτηματικά για τον υποψήφιο Ορέστη Ομράν και η σχέση με τον Ανδρέα Πάτση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν πέρασε απαρατήρητο από την αντιπολίτευση το κοινό στοιχείο που έχουν ο «γαλάζιος» φέρελπις υποψήφιος ευρωβουλευτής Ορέστης Ομράν που είναι μεταξύ των 28 πρώτων ανθρώπων που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία για το ευρωψηφοδέλτιό της, με τον αποπεμφθέντα πρώην βουλευτή Ανδρέα Πάτση που διεγράφη στις 25 Οκτωβρίου 2022 μετά από αποκαλύψεις για συμμετοχή του σε εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων και απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ.

Το κοινό στοιχείο είναι η δικηγορική εταιρεία DLA Piper, στην οποία ο κ. Ομράν είναι εταίρος στο βελγικό παράρτημα αλλά και επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος της εταιρείας.

Συνεργάτης της DLA Piper είναι και ο Ανδρέας Πάτσης ο οποίος ανέλαβε υποθέσεις για τα ΕΛΤΑ, παρέχοντας νομικές συμβουλές σε θέματα εργατικής φύσης και στη συνέχεια διαχειρίστηκε προσφυγή στο Τμήμα Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η DLA Piper φέρεται να έχει διευκρινίσει ότι θα μπορούσε να συμβληθεί απευθείας με τα ΕΛΤΑ, όπως είχε κάνει προηγουμένως με το υπερταμείο, αλλά ότι από τα ΕΛΤΑ ζητήθηκε τελικά στη σύμβαση να μετάσχει και ο κ. Πάτσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X