Παρασκήνιο

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Μητσοτάκης: Γιατί έστειλε μήνυμα σε επιχειρήσεις “κολοσσούς” – Ποιοι του ζητούν να συγκυβερνήσουν;

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Μητσοτάκης: Γιατί έστειλε μήνυμα σε επιχειρήσεις “κολοσσούς” – Ποιοι του ζητούν να συγκυβερνήσουν;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ηταν πραγματικά μία έκπληξη. Δεν μπορούσε κανείς να περιμένει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έστελνε μήνυμα και μάλιστα από τη ΔΕΘ σε επιχειρηματικούς ομίλους ότι δεν συγκυβερνά μαζί τους. Γιατί τη στήριξη που διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του από την επιχειρηματική τάξη της χώρας δεν διέθετε ποτέ άλλος πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση. Ούτε καν ο Κώστας Σημίτης, καθώς απέναντί του, ο Κώστας Καραμανλής, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διέθετε στήριξη από λίγους έστω από ισχυρούς επιχειρηματίες που αισθάνονταν να αδικούνται από το τότε μέγαρο Μαξίμου.

Γιατί, λοιπόν, το Σάββατο το βράδυ, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθύνει μήνυμα προς επιχειρηματίες πως δεν συγκυβερνά μαζί τους;

«Δεν συγκυβερνούμε με κολοσσούς της ενέργειας, των τροφίμων, με ιδιοκτήτες ομάδων ποδοσφαίρου, με κομματικούς φίλους», διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίζει τους κλάδους, αφήνει υπονοούμενα, αλλά επί της ουσίας… τίποτε.

Ποιοι, λοιπόν από τους ισχυρούς της χώρας (“νταβατζήδες” τους έλεγε ο Καραμανλής) ζητούν, να συγκυβερνήσουν, σε τι και τι ακριβώς ζητούν; Ως κλάδους, σε όλους κάνει τα χατίρια η κυβέρνηση, υπάρχει κάποιος που ζητάει περισσότερα σε βάρους του άλλου; Ή ενοχλείται από κάποιους που έχουν πχ μέσα ενημέρωσης και πού και πού δεν παρέχουν απόλυτη στήριξη στην κυβέρνηση, όπως λέγεται τελευταία για κάποιο μέσο του Φαλήρου; (Όχι την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, αλλά την εφημερίδα).

Μήπως, άραγε, δεν συμβαίνει τίποτε από αυτά και απλώς ο πρωθυπουργός κάνει τον …τσάμπα μάγκα, όπως θα έλεγε και ο Κώστας Σημίτης;

Ας περιμένουμε να δούμε αν θα ρωτηθεί στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ- και αν ερωτηθεί, τι θα απαντήσει…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X