Παρασκήνιο

Ο Ανδρέας Παπανδρέου προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Ανδρέας Παπανδρέου προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έκανε λες και τον… διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα. Σαν κάτι να «χτύπησε» στο Μητσοτακέϊκο «νεύρο». Έφτανε η αναφορά σε δυο βαριά ονόματα της πολιτικής ιστορίας, Ανδρέας Παπανδρέου και Γιασέρ Αραφάτ, έτσι ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να φτάσει στο σημείο να επικρίνει την… εξωτερική πολιτική του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ, καλλιέργησε και δημιούργησε μία σταθερή σχέση με τον αραβικό κόσμο, με μεγάλες πρωτοβουλίες του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου σε συνεργασία με τον Γιάσερ Αραφάτ» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως «αυτή η παράταξη δημιούργησε και εργάστηκε για να υπάρχει η στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου».

Όπως κάθε φορά που αναφέρεται το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου στην Ολομέλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε έντονα. «Και αλήθεια, κ. Ανδρουλάκη, ήρθατε και μας είπατε για τη μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ. Και αναφερθήκατε στις εποχές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιασέρ Αραφάτ, ισχυριζόμενος τι; Ότι ήταν ισορροπημένες οι σχέσεις της χώρας τότε με την ευρύτερη γειτονιά μας;» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

 

Με ιδιαίτερα επικριτική, και επιθετική, διάθεση απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να «θυμίσει» πως «επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα η οποία δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το κράτος του Ισραήλ». Ωστόσο, για τους δικούς του λόγους ένιωσε την ανάγκη να τονίσει χαρακτηριστικά:

«Προσέξτε, δεν αναφέρθηκα σε άλλους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ που τήρησαν μια πιο ισορροπημένη στάση». Καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως με απόφαση του πατρός Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 1990 αναγνωρίστηκε το κράτος του Ισραήλ με την Ελλάδα τότε, όπως είπε ο πρωθυπουργός, να είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που δεν το είχε κάνει ακόμα.

Για όσους πάντως δεν θυμούνται τις στιγμές της πολιτικής ιστορίας ας φέρουν στο νου τους πάλι τον Γιασέρ Αραφάτ να μπαίνει σε ένα «φλεγόμενο» από παλμό ΟΑΚΑ στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2001 και τον Κώστα Σημίτη να καλωσορίζει με θέρμη τον Παλαιστίνιο ηγέτη…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X