Παρασκήνιο

Ο εφιάλτης της πατέντας του εμβολίου στοιχειώνει το Μαξίμου και τον Μητσοτάκη

Ο εφιάλτης της πατέντας του εμβολίου στοιχειώνει το Μαξίμου και τον Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα εφιαλτικό εικοσιτετράωρο πέρασαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την αποδοχή της πρότασης για την άρση των πατεντών των εμβολίων από την Αμερικανική κυβέρνηση και την παράλληλη εμπλοκή της  Ε.Ε. αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έτρεχαν και δεν έφταναν προκειμένου στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να αναδειχθεί και η εμπλοκή του πρωθυπουργού με αυτό το θέμα, καθώς στην συνείδηση του κόσμου υπήρχε η ταύτιση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όλο το τελευταίο εξάμηνο είχε πρωτοστατήσει  σε αυτό το θέμα παρά το γεγονός ότι η πρόταση ήταν προϊόν επεξεργασίας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Καθώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη ομάδα της αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο και ο Αλέξης Τσίπρας το πιο γνωστό πρόσωπο, η Κουμουνδούρου αποφάσισε να  πάρει το θέμα επάνω της.

Η αλήθεια είναι ότι  όλο το προηγούμενο διάστημα  ο ίδιος ο πρωθυπουργός απαξίωνε την πρόταση μιλώντας για  «εμβολιόδεντρα»,  ενώ   στην Βουλή  απαντώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει ότι  «πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο» οι συνεργάτες του λοιπόν αναζητούσαν τρόπους για να ξεχαστούν οι αναφορές αυτές.

Από την στιγμή που προέκυψε το θέμα,-την Τετάρτη το βράδυ- υπήρξε ένα επικοινωνιακό μπαράζ ενώ την Πέμπτη το πρωί  ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκαν μετ επιτάσεως στο άρθρο που είχε συνυπογράψει ο πρωθυπουργός γι αυτό ο θέμα με τον Ηλία Μόσιαλο τον Απρίλιο του 2020.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε η αγωνία  να εμφανιστεί  και ο πρωθυπουργός ως εμπλεκόμενος στο θέμα,  καθώς φοβούνται ότι και σε διεθνές επίπεδο θα αναδειχθεί ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα και της Ευρωπαϊκής αριστεράς.

Μόνο που ξεχνούν ότι στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αποστασιοποιήθηκε από αυτή την πρόταση, αναδεικνύοντας τα πιστοποιητικά εμβολιασμού προκειμένου να μην εμφανιστεί ότι υιοθετεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X