Παρασκήνιο

Οι δημόσιες, οι μυστικές δημοσκοπήσεις και η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι δημόσιες, οι μυστικές δημοσκοπήσεις και η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σας το έχουμε επανειλημμένα επισημάνει πως απέχουν παρασάγγας τα ευρήματα των μυστικών δημοσκοπήσεων από εκείνα που βλέπουμε στις οθόνες των τηλεοράσεων. Μάλιστα οι αποκλίσεις είναι τόσο μεγαλύτερες όσο περισσότερο υποχωρεί η Νέα Δημοκρατία. Και είναι ακόμα πολύ μεγαλύτερες όταν αφορούν στη δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το αφεντικό πρέπει να προστατευτεί πάση θυσία.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, για τις δημόσιες μιλάμε, είδαμε τη δημοτικότητα του Κυριάκο Μητσοτάκη να υποχωρεί μεν αλλά να παραμένει πολύ υψηλή για τα δεδομένα των ημερών, που η βιτρίνα του μάνατζερ, τοι ικανού και διάφορα άλλα ανύπαρκτα προτερήματα, έγινε σκόνη και θρύψαλα.

Στη δημοσκόπηση της Marc, δηλαδή του επίσημου δημοσκόπου του Μαξίμου, η δημοτικότητα του Κυριάκου είναι 38,5%. Στη δημοσκόπηση της Interview, που μπορεί να δείχνει μεγαλύτερη πτώση για τη Ν.Δ., απ’ όσο της Marc, δείξει ένα θηριώδες ποσοστό δημοτικότητας της τάξης του 42%.

Όμως, αυτά που διαβάσατε για τη δημοτικότητα του Μωυσή, τσιτάχ, Λουδοβίκου και άλλα εύηχα και κακόηχα ξεχάστε τα. Γιατί, όπως αποκαλύπτει ο Μανώλης Κοττάκης στην εφημερίδα Εστία, στις μυστικές δημοσκοπήσεις η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι 20% συν πλην.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές με τις επίσημες δημοσκοπήσεις αναλογιστείτε πόσο είναι και το ποσοστό της Ν.Δ. στις μυστικές.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X