Παρασκήνιο

Σωκράτης Φάμελλος: Τέλος στα σενάρια για την υποψηφιότητα

Σωκράτης Φάμελλος: Τέλος στα σενάρια για την υποψηφιότητα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να είναι ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη βάζει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μιλώντας στο OPEN ξεκαθάρισε ότι «από το καλοκαίρι ότι δεν ακολουθώ προσωπική διαδρομή και δεν έχουν σημασία οι προσωπικές επιλογές αλλά οι συλλογικές».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι «κινδυνεύουμε να χάσουμε το νόημα του Συνεδρίου. Ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συνεκτική και τέτοια που να δίνει απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Δεν το είχαμε ολοκληρώσει. Αν δεν τα αλλάξουμε αυτά δεν έχει νόημα το θέμα του προέδρου».

«Έχει αλλάξει το Συνέδριο τώρα και δεν συμφωνώ με αυτό. Δεν συμφωνώ αν χάσει το περιεχόμενό του το Συνέδριο, που είναι να ξεκαθαρίσει με ποια πολιτική και με ποιο κόμμα απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Υπάρχει ένας κίνδυνος και εκτιμώ πως είναι αποτέλεσμα πολλών γεγονότων και δεν έχει να κάνει ούτε με την επιστολή του Τσίπρα, ούτε με την εισήγηση του Κασσελάκη. Θα αλλάξει κάτι αυτή η διαδικασία, ώστε να έχουμε μια πολιτική πρόταση και ένα κόμμα αποτελεσματικό; Εγώ λέω ότι προλαβαίνουμε να το κάνουμε αυτό στο Συνέδριο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουμε και που θέλουμε είναι θέμα επιβίωσης το Συνέδριο», τόνισε.

Υπογράμμισε δε ότι «το θέμα δεν είναι η εκλογή του κ. Κασσελάκη αλλά η πολιτική. Εμένα με ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι επαρκής, με ένα πρόσωπο δεν είναι ποτέ επαρκής ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζονται ομάδες. Αν μπούμε σε συζήτηση για τις υποψηφιότητες και όχι τι θα αλλάξει, δεν θα προχωρήσουμε».

Για τους υπονομευτές που ανέφερε στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε πως: «Πολλές φορές αυτή η συζήτηση για τους υπονομευτές δεν οδηγεί σε κάποιο αποτέλεσμα αν δεν γίνεται πολύ συγκεκριμένα. Θέλω να λύσουμε ποια πολιτική πρόταση δημιουργούσε πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να την επιλύσουμε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X