Παρασκήνιο

Στα “μαχαίρια” Παπανδρεϊκοί με Βενιζέλο

Στα “μαχαίρια” Παπανδρεϊκοί με Βενιζέλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η παλαιά διαμάχη που υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στα στελέχη της Ομάδας Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναζωπυρώθηκε με αφορμή το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης…

Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Φίλιππος Πετσάλνικος  άδειασε τον Ευάγγελο  Βενιζέλο σχετικά με αυτά  που είπε για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών .

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι κακώς αποδίδεται  σε αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και ότι τον νόμο εισηγήθηκε ο Φίλιππος Πετσάλνικος το 2003.  «Δεν φαντάζομαι να ισχυρίστηκε ο κ. Βενιζέλος ότι ήμουν ο εισηγητής για την μορφή του συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος, εγώ εισηγήθηκα τυπικά τον εφαρμοστικό νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο ο  Φίλιππος Πετσάλνικος.

   Ο  στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου ξεκαθάρισε ακόμα  ότι «ο “νόμος” περί ευθύνης υπουργών είναι διάταξη του Συντάγματος. Το Σύνταγμα περιγράφει λεπτομερώς τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που υπάρχει καταγγελία και στοιχεία εις βάρος υπουργών κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους».

«Ο “νόμος” είναι εφαρμοστικός νόμος που εκδίδεται κατ’ επιταγή του Συντάγματος που είχε ψηφιστεί το 2001», τόνισε ο κ. Πετσάλνικος . «Το 2003 εξεδόθη όπως προβλέπεται και επανέλαβε τις ρυθμίσεις του Συντάγματος».

Των οποίων ο εμπνευστής είναι…. Μήπως εσύ Βαγγέλη Βενιζέλο;

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Έξαλλος ο Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X