Παρασκήνιο

Ταραχή στη Ν.Δ. από το χαράτσι των 100 ευρώ

Ταραχή στη Ν.Δ. από το χαράτσι των 100 ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες  άνω των 60 ετών  με πρόστιμο 100 ευρώ αν δεν υπακούσουν,  έπεσαν σαν  κεραυνός εν αιθρία στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Καθώς  αυτή η ηλικιακή  ομάδα  αποτελεί την βασική δεξαμενή ψηφοφόρων της ΝΔ, οι περισσότεροι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βρέθηκαν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αφού είχαν να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις πολλών πολιτών και επαγγελματικών ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τηλέφωνα στα βουλευτικά γραφεία έσπασαν από διαμαρτυρίες ψηφοφόρων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το πρόστιμο των 100 ευρώ. Παράλληλα ωστόσο υπήρχαν και αυτοί που ξεκαθάριζαν με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται  να ενδώσουν στις απειλές της κυβέρνησης ότι και να γίνει.

Ο ρόλος της Ντόρας

Οι πληροφορίες λένε ακόμα ότι προκειμένου να αντιμετωπίσει την οργή του κόσμου, αλλά και των βουλευτών του,  ο Πρωθυπουργός  αποφάσισε να αναθέσει   στην πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ένα νέο ρόλο . Η  βουλευτής της ΝΔ θα είναι κατά κάποιο τρόπο ο συνδετικό κρίκος ανάμεσα  στο Μέγαρο  Μαξίμου και στους  βουλευτές Ν.Δ.

Η πρώην υπουργός θα έχει   στενή συνεργασία με τον γραμματέα της «γαλάζιας» Κ.Ο., Γ. Μπούγα, και τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μ. Μπεκίρη,  ενώ θα συζητάει με τους βουλευτές και θα μεταφέρει ιδέες και προβληματισμούς στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η Ντόρα να καταφέρει με την εμπειρία της και τις καλές σχέσεις με τους βουλευτές να απορροφήσει τους οποίους  κραδασμούς   υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στο κυβερνών κόμμα.

Φυσικά προβλήματα όπως αυτό  που έχει δημιουργηθεί με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών δεν λύνεται με ψιλή κουβέντα και την διαμεσολάβηση της Ντόρας Μπακογιάννη, αφού στην πραγματικότητα έχουν να κάνουν με την εκλογική πελατεία των βουλευτών.

Τόσο τα κομματικά στελέχη όσο και οι βουλευτές επισημαίνουν πάντως ότι η κυβέρνηση κινείται χωρίς να λαμβάνει υπόψη της  θέματα που έχουν να κάνουν με την απήχηση του κόμματος στην κοινωνία.

Άτακτη υποχώρηση Μητσοτάκη μετά την κατακραυγή για το χαράτσι των 100 ευρώ!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X