Παρασκήνιο

Ταραχή στη ΝΔ από την προσέγγιση Τσίπρα με επιχειρηματίες

Ταραχή στη ΝΔ από την προσέγγιση Τσίπρα με επιχειρηματίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 “Η ελληνική ελίτ στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα – Ακόμη , ήταν ο τίτλος του άρθρου που έγραψε ο Θανάσης Μαυρίδης στην εφημερίδα του στον Φιλελεύθερος. Ο δημοσιογράφος που είναι γνωστός για τις στενές του  σχέσεις  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη  επιτέθηκε εναντίον των Βαρδινογιάννη, Κοντομηνά και Παναγοπούλου  με μοναδική  σφοδρότητα.

Αφορμή για την επίθεση αυτή στάθηκε η  τοποθέτηση της Κατερίνας Παναγοπούλου, συζύγου του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ως  άμισθης «Ειδικής συμβούλου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού» αλλά και οι δηλώσεις    υπέρ της  κυβέρνησης -για την αποδοτικότητα και την ταχύτητά της – που έκανε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, αφήνοντας  ταυτόχρονα αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη της κυβέρνησης υποστήριζαν ότι το άρθρο γράφτηκε με εντολή του ιδίου του προέδρου της ΝΔ  ο οποίος έχει χάσει την ψυχραιμία του καθώς αντιλαμβάνεται ότι η κυβερνητική πολιτική γίνεται αποδεκτή και από τους πιο δύσκολους και σκληρούς επικριτές της . Έλεγαν  μάλιστα ότι  το κείμενο είναι ένα παραλήρημα το οποίο δείχνει τον πανικό που βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το άρθρο του  Θανάση Μαυρίδη έχει ως εξής :

«ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ η στήριξη που έχει προσφέρει η ελληνική ελίτ στον Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι σχέσεις στοργής γεννήθηκαν πριν από το 2012. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέσως μετά τις εκλογές του ‘12 ο Όμιλος Βαρδινογιάννη βρέθηκε στη Βενεζουέλα, παρέα με τον Νίκο Παππά. Στη συνέχεια, ο τότε πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δασκαλόπουλος, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του Ιερού για να κοινωνήσει ο Αλέξης από τη δεξαμενή της λήθης. Η ελίτ στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα και συνεχίζει να τον στηρίζει και τώρα, στα ύστερα.

ΜΕΛΙ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ; Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι κάνουν δουλειές. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό! Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι οι Όμιλοι Κοντομηνά και Βαρδινογιάννη ετοιμάζουν μια κοινή επένδυση στα Σκόπια. Ότι οι δύο άνδρες έχουν έρθει πιο κοντά και ότι αυτό συνέβη έπειτα από την ευγενική παρέμβαση του Αλέξη. Πώς να μην τον αγαπάνε;

ΣΤΟΝ ΣΕΒ ο πρόεδρος του Συνδέσμου δεν παρέλειψε να πει μερικές καλές κουβέντες για τον πρόεδρο Αλέξη. Είναι γνωστό πώς σκέπτονται: “Ο Κυριάκος είναι δικός μας, αλλά ο Αλέξης μας κάνει όλα τα χατίρια”».

«ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ! Ξέρουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν «χάρες» από τον Κυριάκο. Ακριβώς επειδή όλοι γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Ο Κυριάκος δεν θαμπώνεται από τα σαλόνια και από τον εξεζητημένο ελιτισμό πολλών μελών του Συνδέσμου. Τους το είπε, άλλωστε, ανοιχτά και με πολλούς διαφορετικούς λόγους ότι η εποχή του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού έχει τελειώσει. Τους μιλάει σε μία γλώσσα που καταλαβαίνουν…»

Τελικά ο «Φιλελεύθερος» έχει χάσει το στίγμα του…. Από εκεί που κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει επενδύσεις τώρα την ψέγει γιατί διευκολύνει τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στα Βαλκάνια….

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X