Οικονομία

Βαρδινογιάννης: «Δεν υπάρχουν υπερκέρδη, ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη»

Βαρδινογιάννης: «Δεν υπάρχουν υπερκέρδη, ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βαρδινογιάννης: Ο όρος υπερκέρδη που επελέγη είναι λάθος, ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη τα οποία αποφασίστηκε να φορολογηθούν, τόνισε σε παρέμβαση που έκανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Hellas Γιάννης Βαρδινογιαννης στο πλαίσιο της τακτικής ΓΣ των μετόχων του ομίλου. Ο ίδιος τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των κερδών που φορολογήθηκε σε ποσοστό 80% προήλθε από εξαγωγές, εκτός της Ε.Ε. Θεωρώ ότι ήταν μια φορολόγηση που μπήκε δικαίως, σκοπεύαμε ούτως να επιστρέψουμε ένα μεγάλο μέρος των κερδών μόνοι μας, τόνισε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι λάθος η κερδοφορία να χαρακτηρίζεται ως αισχροκέρδεια και επιπλέον μια εταιρεία να ζει συνεχώς με το άγχος της έκτακτης φορολόγησης. “Να βάλουμε τέλος στη θεωρία ότι πρόκειται για υπερκέρδη. Αν θέλουν οι πολιτικοί ας χρησιμοποιήσουν μια άλλη ορολογία και εάν θέλουν ας αυξήσουν τους συντελεστές της φορολόγησης. Τα υπερκέρδη είναι λάθος. Εμείς προσφέρουμε στην Ελλάδα” είπε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Νωρίτερα, η ΓΣ των μετόχων ενέκρινε τη διανομή συνολικού μερίσματος ύψους 1,6 ευρώ ανά μετοχή. Καθώς έχει ήδη χορηγηθεί προμέρισμα 0,4 ευρώ ανά μετοχή το υπόλοιπο μέρισμα θα είναι 1,2 ευρώ και θα αποκοπεί στις 26 Ιουνίου με ημερομηνία πληρωμής την 3η  Ιούλιου.

Πηγή: capital.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X