Παρασκήνιο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Το παρασκήνιο με τα νυχτερινά τηλεφωνήματα και τις υποσχέσεις του βουλευτή

Υπόθεση Λαζαρίδη: Το παρασκήνιο με τα νυχτερινά τηλεφωνήματα και τις υποσχέσεις του βουλευτή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εχει πολύ περίεργο και σκοτεινό παρασκήνιο η ανεξαρτητοποίηση του ΓιώργουΛαζαρίδη. Όταν μια εβδομάδα πριν ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ  είχε μιλήσει για πιέσεις και απειλές που δέχονται οι βουλευτές του κόμματος του για να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής της ΝΔ, πολλοί είχαν σπεύσει να τον λοιδορήσουν λέγοντας ότι  όταν ο Πάνος Καμμένος  βρίσκεται σε δύσκολη θέση  ανακαλύπτει εχθρούς και συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν την συγκυβέρνηση. Μάλιστα κάποιοι θυμήθηκαν και την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη λέγοντας ότι ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν  τα όσα είχε καταγγείλει τότε ο Πάνος Καμμένος περί προσπάθειας χρηματισμού του βουλευτή του .

Προφανώς την συγκεκριμένη στιγμή πέρασε απαρατήρητο από πολλούς και το γεγονός ότι ο  Βορειοελλαδίτης  βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης και ο Κώστας  Κατσίκης σε συνέντευξη τους στο Real FM είχαν παραδεχθεί ότι πραγματικά δέχθηκαν  πιέσεις και απειλές.

Και  ήρθε όπως φαίνεται η ιδία η ζωή να επιβεβαιώσει τον υπουργό Άμυνας. Την Δευτέρα το μεσημέρι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης έστειλε μια επιστολή στο κόμμα του όπου έλεγε ότι επιθυμούσε να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο Πάνος Καμμένος που βρισκόταν στις Βρυξέλλες παρακάλεσε την υφυπουργό Εσωτερικών   Μακεδονίας -Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά  να συζητήσει με τον Γιώργο  Λαζαρίδη – καθώς τους συνδέει στενή φιλία -και να τον μεταπείσει  να μην προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίηση του.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ αργά το μεσημέρι τηλεφώνησε στον πρόεδρο του κόμματος της και τον διαβεβαίωσε ότι όλα ήταν εντάξει καθώς ο Λαζαρίδης της είχε ορκιστεί ότι δεν θα προχωρούσε στην παραίτηση.

Το ίδιο βράδυ με το που έφτασε στην Αθήνα ο Πάνος Καμμένος τηλεφώνησε στον βουλευτή του κόμματος του και για μια ολόκληρη ώρα μιλούσε μαζί του. Και σε αυτόν ο Γιώργος Λαζαρίδης έδωσε όρκους πίστης και αγάπης που προφανώς – εκ του αποτελέσματος -δεν εννοούσε.

Τελευταίος μίλησε μαζί του ο Τέρενς Κουικ ο οποίος και αυτός πήρε τις ανάλογες διαβεβαιώσεις ότι ο Βορειοελλαδίτης βουλευτής δεν θα έκανε πράξη την αρχική του απόφαση.

Όταν χθες το πρωί ο Γιώργος Λαζαρίδης  έστειλε την επιστολή στον Νίκο Βούστη όλοι έπεσαν από τα σύννεφα αφού κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι έγινε το βράδυ και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ άλλαξε γνώμη.

Όπως δεν μπορούν να καταλάβουν τι έγινε μέσα σε μια εβδομάδα και από εισηγητής των ΑΝΕΛ κατά της πρότασης  μομφής  της ΝΔ ή από χειροκροτητής του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο αποφάσισε να κάνει αυτή την κίνηση η οποία θέτει σε κίνδυνο την κυβέρνηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X