Πολιτική

Πλημμύρες Θεσσαλία: Ο Κουρέτας εκθέτει Αγοραστό και Μητσοτάκη για τα αντιπλημμυρικά έργα

Πλημμύρες Θεσσαλία: Ο Κουρέτας εκθέτει Αγοραστό και Μητσοτάκη για τα αντιπλημμυρικά έργα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πλημμύρες Θεσσαλία: Με παράθεση εγγράφων απάντησε στους ισχυρισμούς Αγοραστού περί ψεμάτων ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, αποκαλύπτοντας ότι μετά την εκλογική συντριβή του, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να σταματήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στα αναχώματα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Δημήτρης Κουρέτας στο Open TV, ο Κώστας Αγοραστός, δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας να σταματήσουν τα έργα, ενημερώνοντας εγγράφως την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Αρχικά, κάτοικοι των χωριών που πνίγηκαν στη λάσπη μετά το καταστροφικό πέρασμα των κακοκαιριών Daniel και Elias κατήγγειλαν ότι στις 18 Οκτωβρίου σταμάτησαν τα αντιπλημμυρικά έργα, με τον Δημήτρη Κουρέτα να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μιλώντας με την προϊστάμενη των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας, που επιβεβαίωσε ότι η απόφαση ελήφθη με εντολή Αγοραστού.

Ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε αποκαλύψει ότι ο Κώστας Αγοραστός είχε αποστείλει έγγραφο στο υπουργείο Μεταφορών από τις 24 Σεπτεμβρίου, καλώντας τους Χρήστο Σταϊκούρα και Νίκο Ταχιάο σε συνάντηση αναφορικά με τις περιοχές που πλημμύρισαν. Τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 14 Οκτωβρίου, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που ανέφερε ότι η κεντρική διοίκηση αναλαμβάνει τα έργα, ενώ τέσσερις ημέρες αργότερα συντάχθηκε και απεστάλη στο αρμόδιο υπουργείο η επιστολή Αγοραστού που ενημέρωσε την ηγεσία ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι τα έργα θα σταματήσουν.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Δημ. Κουρέτα, ο Κώστας Αγοραστός είχε δώσει προεκλογικά την εντολή για έναρξη των έργων στα αναχώματα χωρίς συμβάσεις, λόγω της επείγουσας ανάγκης για περάτωση και στη συνέχεια ο ίδιος έδωσε εντολή για «φρένο» μετά την εκλογική ήττα του.

Μετά τις καταγγελίες Κουρέτα αλλά και προέδρων κοινοτήτων στη Θεσσαλία, οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου σε ορισμένες περιοχές την Πέμπτη. Μάλιστα, ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου) κάλεσε τον Κώστα Αγοραστό να του παραχωρήσει γραφείο στην Περιφέρεια ώστε να παρακολουθεί τις κινήσεις του.

«Θέλω να ξέρω τις αποφάσεις του παίρνει και να λέω τη γνώμη μου. Και να πηγαίνουμε μαζί στους κατοίκους για να τους ενημερώνουμε, όπως πηγαίνω εγώ. Δεν θα τον πειράξουν, το εγγυώμαι», σημείωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X