Θέμα

Πολάκης για πόρισμα Άδωνι: «Μάρτυρες λένε ότι πήρε 2,2 εκατ. από τον Φρουζή»

Πολάκης για πόρισμα Άδωνι: «Μάρτυρες λένε ότι πήρε 2,2 εκατ. από τον Φρουζή»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο φως το πόρισμα των 78 σελίδων που οδήγησε στην αρχειοθέτηση της δικογραφίας για το σκάνδαλο Novartis, σε ό,τι αφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Το πόρισμα έρχεται στο φως λίγες ώρες αφού το κατέθεσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ είχε ζητήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί στη δημοσιότητα.

Δείτε όλο το πόρισμα για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Μια… γρήγορη ματιά είχε ρίξει νωρίτερα στο πόρισμα ο Παύλος Πολάκης, ανεβάζοντας στο Facebook και κάποιες ενδεικτικές σελίδες της απόφασης να αρχειοθετηθεί η δικογραφία.

«Ενώ περιλαμβάνει τις καταθέσεις των μαρτύρων που με λεπτομέρειες και ημερομηνίες λένε πως ο Γεωργιάδης πήρε από τον Φρουζή σχεδόν 2 εκατομμύρια 200 χιλιάδες ευρώ μετρητά σε βαλίτσες και φακέλους…

Ενώ ανακαλύπτουν αδιευκρίνιστες καταθέσεις ποσών στους λογαριασμούς του ίδιου, της οικογένειάς του του και εταιρικών λογαριασμών που έχει με τον αδερφό του, από το 2013 και μετά…

Αρχειοθετεί τη δίωξη γιατί λέει δεν φαίνεται να ήρθαν τα λεφτά αυτά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Novartis», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

Από την πλευρά του ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε ότι η «διάταξη αρχειοθέτησης του Γεωργιάδη παραδέχεται πως στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκαν ποσά αδιευκρίνιστης προέλευσης και αντί να αναζητηθεί αν είναι μετρητά που εισέπραττε από τη Novartis και τα κατέθετε λίγα λίγα (όπως κατέθεσε η μάρτυρας) τον βρίσκει αθώο».

Όπως μάλιστα αναφέρει σε κείμενό του στο Documento, ο εισαγγελέας αποφαίνεται πως δεν υπάρχει δωροδοκία «καθώς άλλως ο δωροδοκηθείς υπουργός, θα είχε φροντίσει να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα της δωροδοκούσης εταιρείας».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί στη Βουλή κατά το… σφυροκόπημα που δέχτηκε από τον Παύλο Πολάκη και τον Γιάννη Ραγκούση, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε το πόρισμα για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ύμνο στη θητεία του στο υπουργείο Υγείας και έκανε γνωστό ότι θα κάνει αγωγή στον Κρητικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για όσα ανέφερε νωρίτερα στην ομιλία του για την υπόθεση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X