Πολιτική

Προκλητική η Μενδώνη στη Βουλή! Αποχώρησε επιδεικτικά για να μην απαντήσει σε ερώτηση για τον Ζαραλίκο (vid)

Προκλητική η Μενδώνη στη Βουλή! Αποχώρησε επιδεικτικά για να μην απαντήσει σε ερώτηση για τον Ζαραλίκο (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλγεινή εντύπωση, προκάλεσε χθες (17.01.2022)  στη Βουλή το γεγονός ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προτίμησε να μην απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου, αναφορικά με τη διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από την τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη.

Η κα Μενδώνη αποχώρησε επιδεικτικά, αφήνοντας στη θέση της τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νίκο Γιατρομανωλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2/12/21 κατά την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» η Σάσα Σταμάτη, συνοδεία μπράβων, ανέβηκε στη σκηνή, και προσπάθησε να διακόψει διαμαρτυρόμενη για σατιρικά σχόλια που κατά την ίδια αφορούσαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως επεσήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη δευτερολογία της, αν και ο υφυπουργός Πολιτισμού με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης καταδίκασε την εν λόγω παρέμβαση, δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση της κας Μενδώνη ή του υπουργείου στο οποίο προΐσταται. Υπουργείο το οποίο είναι «το καθ ύλην αρμόδιο για να προστατέψει όχι μόνο την ελευθερία τον πολιτισμό αλλά και την κουλτούρα ελευθερίας σε μια κοινωνία δημοκρατικότητας και ανοιχτοσύνης», όπως σημείωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι για τη διακοπή της παράστασης στις 2 Δεκεμβρίου «όλος ο κόσμος αντέδρασε. Όμως δεν είδαμε μια ανακοίνωση σταράτη, ξεκάθαρη της υπουργού Πολιτισμού. Δεν είχαμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση υπεράσπισης του πολιτισμού και της ελευθερίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμπεριφορά της κας Μενδώνη κα το γεγονός ότι δεν εξέδωσε ανακοίνωση για το εν λόγω περιστατικό, βρίσκεται εκ διαμέτρου αντίθετα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το 2012, ο τότε υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, σχετικά με τη προσπάθεια να διακοπεί η θεατρική παράσταση «Corpus Christi» στο θέατρο «Χυτήριο», από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Καταδικάζω απερίφραστα τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια. Η τέχνη και ο πολιτισμός υπόκεινται στους δικούς τους κανόνες. Πρώτιστος στην ανεκτικότητα απέναντι σε όποιον έχει και εκφράζει διαφορετική γνώμη και άποψη. Σε μια εποχή που ο πολιτισμός και η τέχνη πρέπει να γίνουν το αντίδοτο στην οικονομική και κοινωνική κρίση, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μειοψηφίες που εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εγγυητές της κοινωνικής αισθητικής και εθνικής αυταξίας όπως αυτοί την εννοούν και να προσπαθούν με τη βία να αφαιρέσουν και να εξαλείψουν κάθε αντίθετη με τη θέση τους», δήλωνε σχετικά ο κ. Τζαβάρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Την απασχολεί μόνο η συγκάλυψη υποθέσεων

«Πέρυσι τέτοια εποχή η υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του metoo που αφορούσε στο κυβερνητικό αρεστό πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη επί μία εβδομάδα του έβαζε πλάτη. Μόνο υπό το βάρος των δημόσιων καταγγελιών και αφού είχε εκτεθεί αναγκάστηκε με βαριά καρδιά να τον απομακρύνει.

Σήμερα η κα Μενδώνη, ενώ βρισκόταν στη Βουλή, όταν ήρθε η ώρα να απαντήσει στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την τραμπούκικη διακοπή της παράστασης του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου αποχώρησε επιδεικτικά» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρόσθεσε: «Για μία ακόμη φορά η κατ´ όνομα υπουργός Πολιτισμού απέδειξε ότι μόνο ένα πράγμα την απασχολεί πραγματικά: η συγκάλυψη υποθέσεων που τραυματίζουν τον καλλιτεχνικό κόσμο και τη Δημοκρατία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X