Πολιτική

Σκέρτσος για ομόφυλα ζευγάρια: Οι υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη στήριξης των νομοσχεδίων – Έτοιμη η παραίτηση του Βορίδη

Σκέρτσος για ομόφυλα ζευγάρια: Οι υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη στήριξης των νομοσχεδίων – Έτοιμη η παραίτηση του Βορίδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σκέρτσος για ομόφυλα ζευγάρια: «Σεβόμαστε όσους διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος

Για τις αντιδράσεις των υπουργών και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

«Σεβόμαστε όσους διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος. Απαντώντας στο αν βουλευτές της ΝΔ δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο κ. Σκέρτσος, θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα, δεν έδωσε σαφή απάντηση, κάτι που θα κάνει στο «μασάζ» που είναι προγραμματισμένο να γίνει σήμερα.

«Θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση στους βουλευτές», σημείωσε ενώ στο ερώτημα τι θα γίνει τελικά με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος ανέφερε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί, είπε: «Οι υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη στήριξης των νομοσχεδίων». Στο ερώτημα, πάντως, αν υπάρχει ενδεχόμενο να φύγει από την κυβέρνηση, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα μέχρι στιγμής.

Για τον κ. Σαμαρά και τις αντιδράσεις που έχει επίσης διατυπώσει, κράτησε αποστάσεις, χωρίς όμως να τοποθετηθεί δημόσια για το πώς βλέπει τις απόψεις του.

Διαφωνία Βορίδη για τα ομόφυλα ζευγάρια: Έτοιμη η παραίτησή του

Έτοιμος να παραιτηθεί δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης εμμένοντας στη θέση του για το θέμα του νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση και αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ.Βορίδης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακή, δηλώνει χαρακτηριστικά στο ενδεχόμενο παραίτησής του: «Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα»

Ο υπουργός Επικρατείας αποδομεί με νομικά επιχειρήματα το σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως επισημαίνει, δεν ιχύει το επιχείρημα υπέρ της ισότητας ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, επικαλούμενος απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά από προσφυγή ομόφυλου ζευγαριού το οποίο αρνήθηκε να παντρέψει Δήμαρχος. Το Δικαστήριο απεφάνθη πως δεν υπάρχει προσβολή της Αρχής της Ισότητας γιατί η νομοθεσία είναι διαπλασμένη για να προστατεύει την Οικογένεια κι όχι τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όσον αφορά στην προστασία των παιδιών που υπάρχουν σε ομόφυλα ζευγάρια, ο κ.Βορίδης σημείωνει πως επίσης δεν ισχύει ως επιχείρημα, καθώς πρόκειται για ένα – όπως το χαρακτηρίζει – ανούσιο δάνειο των από την ιδεολογική φαρέτρα των δικαιωματιστών της Αριστεράς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X