Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Ήρθα για να μείνω – Οι σχέσεις με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Ήρθα για να μείνω – Οι σχέσεις με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνάντηση που είχε  με τους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ εμφανίστηκε ξαφνιασμένος από την ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος -όπως είπε – καθημερινά του τηλεφωνεί και του εκφράζει την συμπαράστασή του.

«Ήρθα για να μείνω»

Από την συζήτηση δεν έλειψαν οι ερωτήσεις για την «επόμενη μέρα» και το σενάριο μη εκλογής του, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντάει με βεβαιότητα: «Εγώ ήρθα για να μείνω. Είμαι ΣΥΡΙΖΑ και έτσι θα παραμείνω ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου, σχολίασε «αν η αλήθεια πουλάει, να την πουλάμε όλη την ώρα!».

Υπήρξαν ακόμα πειράγματα για το γεγονός ότι εμφανίστηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με κουστούμι και γραβάτα. Όσοι τον γνωρίζουν, λένε πάντως πως ο Στέφανος Κασσελάκης με την κίνηση αυτή ήθελε να δείξει πως ό,τι κάνει, το κάνει με επαγγελματισμό, θεωρώντας παράλληλα ότι απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό που τον παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

Οι… συμμαχίες

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι προφανώς, με ποια ομάδα θα πορευθεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Πολλοί υποστηρίζουν πως αδύναμο σημείο του είναι ότι πέρα από τον ίδιο και τον Παύλο Πολάκη, το ευρύτερο κοινό δεν γνωρίζει άλλα στελέχη του επιτελείου του.

Ζητούμενο, επίσης, είναι και το πως θα εκπροσωπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην Βουλή, εάν κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης τις εσωκομματικές εκλογές.

Όσοι ξέρουν λένε ότι σίγουρα θα στραφεί στην Έφη Αχτσιόγλου – δίνοντάς της την θέση της προέδρου της ΚΟ – καθώς την εκτιμά ιδιαίτερα, ενώ έχει πολύ καλή χημεία μαζί της και δεν κρύβει τον θαυμασμό του. Άλλοι «δείχνουν» και προς τον Σωκράτη Φάμελλο, τον οποίο θεωρεί ιδιαίτερα επιτυχημένο στο ρόλο του.

Υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν τον τρόπο ο Κασσελάκης να βρεθεί στην Βουλή μέσω της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλος, ο οποίος κατέχει την έδρα της ομογένειας. Σε αυτή την περίπτωση, η έδρα πάει στον Κασσελάκη, ως δεύτερο εκπρόσωπο της Ομογένειας, αν και όπως λένε συνεργάτες του δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσει κάτι τέτοιο από τον βουλευτή Επικρατείας.

Το σίγουρο ακόμα είναι ότι θα επιδιώξει συνεργασία με τον Νίκο Παππά, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετική σχέση και ο προγραμματικός τους λόγος συγκλίνει, όπως λένε συνεργάτες του, ενώ δεν θα έχει καμία ιδιαίτερη συνεργασία με τον Στέφανο Τζουμάκα.

Ο «άγνωστος Χ»

Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίζεται να είναι ο μεγάλος «άγνωστος» για τον Στέφανο Κασσελάκη. Εκτιμά και σέβεται ιδιαίτερα την κουλτούρα και τις απόψεις του, αλλά αντιλαμβάνεται το δύσκολο της συνεργασίας τους εξαιτίας των πολιτικών διαφορών.

Σε ό,τι αφορά τον μέντορα του Παύλο Πολάκη, σκοπεύει να τον επαναφέρει ως επικεφαλής στον τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, από όπου τον αντικατέστησε ο Αλέξης Τσίπρας, ως ποινή για το γεγονός ότι αμφισβήτησε και τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις ερωτήσεις που δέχεται καθημερινά από πολίτες, τι θα κάνει αν δεν κερδίσει τις εκλογές απαντά: «είμαι ΣΥΡΙΖΑ και θα παραμείνω ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα», ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα ασχοληθεί με την κοινωνική δράση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Χθες, πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τον Έβρο, δηλώνοντας μάλιστα ότι «αφού δεν ήρθε ο πρωθυπουργός στην εθνική οικολογική καταστροφή του Έβρου… κάποιος έπρεπε να έρθει.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X