Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: «Πράξη πολιτικής δειλίας η αποχή, που ζητά ο Μητσοτάκης»

Στέφανος Κασσελάκης: «Πράξη πολιτικής δειλίας η αποχή, που ζητά ο Μητσοτάκης»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ατελές αλλά θα το ψηφίσουμε, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο Star προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα σταθεί απέναντι στην κοινωνική πρόοδο».

 

Ο ίδιος κληθείς να απαντήσει εάν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία εάν χρειαστεί απάντησε καταφατικά και υπογράμμισε ότι το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια «θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολιάζοντας την παραίνεση του πρωθυπουργού στους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ να απέχουν, χαρακτήρισε «πράξη πολιτικής δειλίας» του Κ. Μητσοτάκη να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία σε ζήτημα που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μέχρι στιγμής «δεν έχουμε δει λέξη» από το εν λόγω νομοσχέδιο.

Παράλληλα σχολιάζοντας τις παλινωδίες του πρωθυπουργού σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια -σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις αντιδράσεις εντός της ΝΔ- ο Στ. Κασσελάκης υπενθύμισε ότι αρχικά ο Κ. Μητσοτάκης θα έφερνε το ν/σ μέσα σε ένα χρόνομετά ο ίδιος είπε μέσα στην τετραετία επικαλούμενος ζήτημα χρονισμού, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει τάιμινγκ στα ανθρώπινα δικαιώματα» υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι για αυτά τα ζητήματα «το τάιμινγκ είναι χθες».

«Μετά ήταν να φέρει το νομοσχέδιο μετά τις ευρωεκλογές, μετά αυτό πήγε στις καλένδες, μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση νόμου» συνέχισε να περιγράφει ο Στ. Κασσελάκης φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι «ας το φέρει» κάποια στιγμή.

 

Επιπλέον, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μικροπρέπεια καθώς «εργαλειοποίησε το όνομά μου» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του». Η «φρασεολογία» που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες «δεν τον τιμά» σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, σημείωσε ότι «δεν είναι εγωιστικό» αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ίδιος και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά «αλτρουιστικό». «Θέλω οι συμπολίτες μου να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους πιο ευτυχισμένοι. Οι προτάσεις που βάζουμε μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ είναι για το καλό της κοινωνίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στ. Κασσελάκης αναφερόμενος στο ζήτημα της τεκνοθεσίας γενικά υπογράμμισε ότι υπάρχουν γραφειοκρατικές και νομικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν και σημείωσε ότι έχει ζητήσει από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να τις λύσει.

Αναφορικά με τον προσωπικό ρόλο που έχει παίξει ο ίδιος για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σχολίασε ότι «εύχομαι να έχω συμβάλει λίγο στην ορατότητα».

 

Κληθείς να απαντήσει για την πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Πατριαρχείο με τον Βαρθολομαίο, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι το ζήτημα του εν λόγω νομοσχεδίου συζητήθηκε με τον Πατριάρχη και πρόσθεσε ότι «η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε ο ίδιος και το πατριαρχείο λέει πολλά για τη στάση τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κληθείς να απαντήσει για το «γονέας 1 και γονέας 2» ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τη φρασεολογία του του Αντ. Σαμαρά και «δαιμονοποιεί λέξεις».

 

Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αναφορικά με το «φτάνει πια δεν είμαστε μπανανία» και την «εισαγόμενη ακρίβεια» του κ. Μητσοτάκη ο Στ. Κασσελάκης αναρωτήθηκε τι έκανε πέντε χρόνια όταν φωχοποιούνταν ο Έλληνας πολίτης. «Επιτέλους παραδέχθηκε ότι η αισχροκέρδεια είναι δική του επιλογή. Εμείς αναδείξαμε το ζήτημα του βρεφικού γάλακτος, χαίρομαι που βάζει ένα πλαφόν στην κερδοφορία, θα θέλαμε πλαφόν και στην τιμή» και προανήγγειλε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας μία εκ των οποίων θα είναι ο μηδενικός ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο φορολογικό πλαίσιο «το οποίο θα είναι απολύτως κοστολογημένο». Η πρόταση για το στις επιχειρήσεις προοδευτική κλίμακα 17% για επιχειρήσεις που έχουν κέρδη κάτω από 220.000 και 24% για επιχειρήσεις που έχουν πάνω από 220.000 κέρδος.

 

Εκβιαζόμενος από τον πρωθυπουργό ο Ανδρουλάκης

Όσον αφορά στις δηλώσεις Ανδρουλάκη ότι μετά τις ευρωεκλογές θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, ο Στ. Κασσελάκης υπενθύμισε το σκάνδαλο των υποκλοπών και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι εκβιαζόμενος από τον πρωθυπουργό.

«Έχει κάνει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού κ. Ανδρουκλάκης;» αναρωτήθηκε ο Στ. Κασσελάκης και υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ η οποία αποδεδειγμένα παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη. «Για ποιο λόγο ο (σ.σ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) δεν κάνει το επόμενο βήμα να μάθουμε τι συμβαίνει;».

 

«Ο προοδευτικός χώρος θα εκφραστεί μέσω του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο οποίος θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές ως ένα ανανεωμένο αυτόνομο κόμμα για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Υπάρχει μεγάλη προσδοκία και προσμονή από τον κόσμο»

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις ο Στ. Κασσελάκης υπενθύμισε ότι «έχουμε περάσει από μία διπλή διάσπαση» και ότι οι 3 από τους 5 υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος έχουν αποχωρήσει.

 

Παράλληλα τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλη προσδοκία και προσμονή από τον κόσμο και συνέστησε υπομονή λέγοντας ότι δεν γίνονται όλα αυθημερόν.

Ο ίδιος σημειώνοντας ότι έχει ήδη απαντήσει αρνητικά στα σενάρια αποχώρησής του μετά τις ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι θα πάει στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X